НАЧАЛО Биткойн

Ето кога може да очакваме параболичният възход на Биткойн според анализатор

06.05.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кога може да очакваме параболичният възход на Биткойн според анализатор

Checkmate, добре известен анализатор в крипто общността, споделя прозрения за текущото състояние на пазарния цикъл на Биткойн.

Според него има голяма вероятност за значителен възходящ скок на хоризонта.

Анализаторът предполага, че Биткойн вероятно ще претърпи период, характеризиращ се с накъсани движения без ясна промяна на тенденцията, с продължителност приблизително шест месеца. Въз основа на исторически модели, Checkmate очаква, че след тази фаза на консолидация BTC може да навлезе в период на параболичен растеж с продължителност от шест месеца до една година.

В своя анализ Checkmate подчертава повтарящия се характер на историческите цикли на Биткойн, като подчертава приликата с предишни модели. Той изтъква, че миналите цикли обикновено са включвали около шест месеца втвърдяване, последвано от значителна възходяща тенденция, продължаваща 6-12 месеца.

Въпреки спекулациите за неотдавнашното възходящо движение на Биткойн, достигнало своя връх, Checkmate вярва, че подобен резултат би се отклонил значително от установените пазарни цикли на Биткойн.

Той признава настоящата низходяща тенденция, но подчертава важността на изследването на по-широкия контекст, преди да се правят заключения.

Позовавайки се на неотдавнашния спад в цените, Checkmate посочва, че корекциите, като тази, наблюдавана от март, са обичайни, особено в годините след халвинг събитията на Биткойн. Той сподели, че тези корекции са по-скоро типични, отколкото изключителни, подчертавайки исторически възходящите тенденции на Биткойн към края на годините на халвингите.

Чрез анализиране на представянето на Биткойн по време на годините на халвингите (2012, 2016, 2020, 2024), Checkmate илюстрира типичното представяне месец спрямо месец и подчертава значението на разглеждането на историческите тенденции на Биткойн при оценката на текущата му траектория.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.