НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете са натрупали BTC за близо $3 милиарда в рамките на ден

06.05.2024 7:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете са натрупали BTC за близо $3 милиарда в рамките на ден

Според главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йън Джу, Биткойн (BTC) китовете са акумулирали токени на стойност приблизително $3 милиарда само в рамките на 24-часов прозорец.

Джу обяви придобиването на десетки хиляди BTC от тези влиятелни инвеститори, което показва повишения интерес към флагманската криптовалута.

За да получи тези прозрения, Джу използва филтрите за търсене на CryptoQuant, като се фокусира върху китовете на водещата криптовалута, всеки от които притежава минимум 100 BTC, участвайки в транзакции в рамките на 24-часов период и изключвайки централизирана борса (CEX) или портфейли на миньори.

Джу поясни, че този скок в активността на китовете не е свързан с неотдавнашното одобрение на Биткойн ETF от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) през януари.

По-рано Джу подчерта появата на по-нови крипто китове, характеризиращи се с притежания от поне 1,000 BTC със средна възраст на монетата под 155 дни. Тези инвеститори са натрупали почти двойно количество BTC в сравнение с дългосрочните инвеститори, които държат минимум 1,000 BTC със средна възраст на монетата от 155 дни или повече.

Джу приписва тази промяна на прехвърлянето на по-стари BTC токени към нови притежатели, което съвпада със средния процент на латентност на Биткойн, достигащ 13-годишен връх.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.