НАЧАЛО Биткойн

Block на Джак Дорси ще купува Биткойн всеки месец

03.05.2024 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Block на Джак Дорси ще купува Биткойн всеки месец

Съоснователят на Twitter Джак Дорси обяви, че неговата компания за финансови технологии Block планира да отделя 10% от брутната си печалба от Биткойн продукти за закупуване на BTC всеки месец.

В писмо до акционерите от 2 май Дорси разкри тази стратегия заедно с впечатляващите резултати на Block за първото тримесечие. Той изтъкна ранното приемане на Биткойн от страна на Block, заявявайки:

Ние бяхме една от първите публични компании, които включиха Биткойн в баланса си.

В периода между четвъртото тримесечие на 2020 г. и първото тримесечие на 2021 г. Block е придобил BTC на стойност $220 милиона.

Дорси подчерта, че инвестицията им в Биткойн надхвърля технологията и представлява ангажимент към бъдещето, в което икономическото овластяване е широко разпространено.

Според последния отчет за приходите към 31 март Block е разполагала с 8,038 BTC на стойност приблизително $573 милиона, с отчетени печалби на хартия в размер на $233 милиона.

Брутната печалба на Block от продажби на Биткойн чрез Cash App е нараснала с близо 60% на годишна база до $80.1 милиона през първото тримесечие на 2024 г. С до 10% от тази печалба потенциално могат да бъдат закупени около 1,350 BTC при текуща цена от около $58,956.

Приходите на компанията от продажба на Биткойн, представляващи количеството продадени BTC на клиенти на Block, се увеличиха с 26% на годишна база до $2.73 милиарда през първото тримесечие. Този ръст се дължи на повишаването на средната пазарна цена на Биткойн през тримесечието.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.