НАЧАЛО Други

Закъсалият Voyager Digital ще продаде на търг остатъчните си активи

септември 8, 2022 14:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Закъсалият Voyager Digital ще продаде на търг остатъчните си активи

На 13 септември Voyager Digital Holdings ще продаде на търг остатъчните си дялове в офиса на инвестиционен банкер на компанията Moelis & Company LLC.

Според молбата за одобрение на тръжната процедура, свързана с продажбата, декларацията за оповестяване и потвърждаването на плана са подадени в съда по несъстоятелност в Ню Йорк.

Купувачите, желаещи да се разделят с акциите на дружеството, вече са представили изгодни оферти, след като крайният срок за наддаване беше отложен за 6 септември.

„[Потребители на Voyager]“, искаме да ви уведомим, че в рамките на процеса на преструктуриране на компанията бяха подадени множество оферти. В резултат на това търгът е насрочен за 13 септември“ – се казва в съобщение на Voyager в Twitter

Участниците в търга на Voyager засега са анонимни

Компанията, която не разкри имената на заинтересованите да разтоварят предложените за продажба активи на компанията, заяви, че ще разкрие участника, предложил най-високата цена, след като приключи търгът.

„След като търгът приключи, ще споделим повече информация за спечелилия участник в търга и какво означава това за вас като клиент“, заяви Voyager в Twitter.

Откакто Voyager Digital Holdings, Inc. и двама свързани длъжници подадоха доброволни молби за облекчение по глава 11 от Кодекса за несъстоятелност на САЩ на 5 юли 2022 г., те работят неуморно, за да се върнат, въпреки че загубиха милиони клиенти поради проблеми с доверието.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да определи посоката на пазарите – Cred


До момента съдия Уайлс е одобрил $270 милиона, държани в Metropolitan Commercial Bank, да бъдат върнати на клиентите. На тези, които са имали щатски долари в сметката си в банката, очевидно е било позволено да изтеглят до $100,000 в рамките на 24 часа чрез приложението Voyager, докато тече процедурата по несъстоятелност.

Финансови активи на Voyager

По време на съдебното производство Voyager заяви пред съдията по несъстоятелността, че дължи около $1.8 милиарда на 100,000 кредитори. Съобщава се също, че компанията разполага само с $1.3 милиарда в крипто активи на платформата, $104 милиона в брой и иск към вече несъществуващата 3AC за около $650 милиона.

Voyager е една от няколкото крипто фирми, които потърсиха защита от ликвидация на фона на неотдавнашния спад на пазара, свързан с Terra (LUNA) и UST.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене