НАЧАЛО Други

Закъсалият Voyager Digital ще продаде на търг остатъчните си активи

септември 8, 2022 14:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Закъсалият Voyager Digital ще продаде на търг остатъчните си активи

На 13 септември Voyager Digital Holdings ще продаде на търг остатъчните си дялове в офиса на инвестиционен банкер на компанията Moelis & Company LLC.

Според молбата за одобрение на тръжната процедура, свързана с продажбата, декларацията за оповестяване и потвърждаването на плана са подадени в съда по несъстоятелност в Ню Йорк.

Купувачите, желаещи да се разделят с акциите на дружеството, вече са представили изгодни оферти, след като крайният срок за наддаване беше отложен за 6 септември.

“[Потребители на Voyager]”, искаме да ви уведомим, че в рамките на процеса на преструктуриране на компанията бяха подадени множество оферти. В резултат на това търгът е насрочен за 13 септември” – се казва в съобщение на Voyager в Twitter

Участниците в търга на Voyager засега са анонимни

Компанията, която не разкри имената на заинтересованите да разтоварят предложените за продажба активи на компанията, заяви, че ще разкрие участника, предложил най-високата цена, след като приключи търгът.

“След като търгът приключи, ще споделим повече информация за спечелилия участник в търга и какво означава това за вас като клиент”, заяви Voyager в Twitter.

Откакто Voyager Digital Holdings, Inc. и двама свързани длъжници подадоха доброволни молби за облекчение по глава 11 от Кодекса за несъстоятелност на САЩ на 5 юли 2022 г., те работят неуморно, за да се върнат, въпреки че загубиха милиони клиенти поради проблеми с доверието.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето какво може да определи посоката на пазарите – Cred


До момента съдия Уайлс е одобрил $270 милиона, държани в Metropolitan Commercial Bank, да бъдат върнати на клиентите. На тези, които са имали щатски долари в сметката си в банката, очевидно е било позволено да изтеглят до $100,000 в рамките на 24 часа чрез приложението Voyager, докато тече процедурата по несъстоятелност.

Финансови активи на Voyager

По време на съдебното производство Voyager заяви пред съдията по несъстоятелността, че дължи около $1.8 милиарда на 100,000 кредитори. Съобщава се също, че компанията разполага само с $1.3 милиарда в крипто активи на платформата, $104 милиона в брой и иск към вече несъществуващата 3AC за около $650 милиона.

Voyager е една от няколкото крипто фирми, които потърсиха защита от ликвидация на фона на неотдавнашния спад на пазара, свързан с Terra (LUNA) и UST.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.