НАЧАЛО Финтех

Visa коментира твърденията, че е спряла крипто инициативите си

март 3, 2023 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Visa коментира твърденията, че е спряла крипто инициативите си

Ръководителят на крипто екип на Visa опроверга твърденията, че компанията спира инициативите си в областта на дигиталните валути.

Куи Шефилд, който оглавява крипто отдела на Visa наскоро се включи в Twitter, за да отхвърли твърденията, според които компанията се оттегля от криптовалутите поради неотдавнашната несигурност на пазара.

Шефилд определи съобщенията като “неточни” и потвърди ангажимента на Visa да си партнира с крипто компаниите за подобряване на платформите за използването на фиатни валути за покупка и продажба на криптоактиви, както и за изграждане на нови продукти, които могат да улеснят сигурните и съвместими със стабилни монети плащания.

Въпреки че признава предизвикателствата и несигурността на крипто екосистемата Шефийлд заяви, че дигиталните валути, подкрепени с фиат върху публични блокчейн мрежи, имат потенциала да играят важна роля в платежната индустрия.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Стотици милиони ликвидирани след спад на BTC


Visa вече направи значителни стъпки за навлизане в крипто пространството, включително подаване на заявки за търговски марки за обмен на класа активи, крипто портфейл, незаменяеми токени (NFT) и виртуални среди.

Въпреки че преди това компанията си партнираше с FTX, за да предлага крипто дебитни карти на клиенти в множество държави, сделката беше прекратена след фалита на борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram Wallet Bot вече поддържа транзакции с USDT

Потребителите на приложението за съобщения Telegram вече могат да изпращат и получават Tether (USDT) в чатовете си. Понастоящем Tether е най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация.

март 24, 2023 13:15 2 мин. четене

Ето как модните артикули могат да се превърнат в метод за безконтактно плащане

Curve, финансово супер приложение с четири милиона клиенти в 31 европейски държави, обяви ново партньорство с компанията за безконтактни плащания Digiseq.

март 22, 2023 13:05 2 мин. четене

Нигерийците вече могат да купуват криптовалути безопасно с MetaMask и MoonPay

ConsenSys обяви, че MetaMask, в партньорство с Web3 компанията за плащания MoonPay, разширява услугите си в Нигерия.

март 22, 2023 8:00 1 мин. четене

Етериум: Edge браузърът на Microsoft ще интегрира крипто портфейл

Според BleepingComputer, Microsoft разработва нова функция, която ще позволи на потребителите да изпращат и получават крипто активи директно през уеб браузъра на компанията.

март 21, 2023 16:00 1 мин. четене