НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Стотици милиони ликвидирани след спад на BTC

март 3, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Стотици милиони ликвидирани след спад на BTC

Биткойн (BTC) изпита внезапен и значителен спад в стойността, който засегна целия пазар на криптовалути и много трейдъри.

Спадът настъпи за броени минути и доведе до ликвидиране на крипто активи на стойност над $250 милиона, като най-тежко бяха засегнати търговците на Биткойн и Етериум.

По данни на CoinGlass ликвидациите са на стойност $78 милиона и $43 милиона, съответно за трейдърите на Биткойн и Етериум.

Макар че все още не е установена конкретна причина за срива, пазарът на криптовалути от известно време е изправен пред макроикономически насрещни ветрове.

Съществуват и спекулации относно потенциалното въздействие на отлива на клиенти в Silvergate. Тази банка наскоро обяви, че ще проведе нов одит, за да оцени дълготрайността си след срива на FTX.

Потенциално въздействие на отдръпването

Много инвеститори сега анализират потенциалното въздействие на тези събития върху криптопазара. Трейдър и анализатор, известен като “Credible Crypto”, твърди, че Биткойн е достигнал подкрепа в около $22,243 и трябва да задържи нивото, за да избегне по-нататъшно движение надолу.

Той предупреди, че ако биковете не успеят да се противопоставят на спада, неговата цел за понижение ще бъде постигната по-скоро от очакваното.

chart

Въпреки настоящия пазарен спад някои остават оптимисти за бъдещето на криптовалутите. Мнозина смятат, че тези събития са просто необходима част от процеса на съзряване на пазара и че в крайна сметка ще доведат до по-голяма стабилност и по-широко разпространение на цифровите активи. Само времето обаче ще покаже как пазарът на криптовалути ще преживее тези последни събития.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: По-голямата част от притежателите BTC са на печалба

Биткойн демонстрира своята сила по време на продължаващата финансова криза, която засегна банковия сектор. Въпреки неотдавнашното забавянето, повечето притежатели на Биткойн сега реализират печалба.

март 22, 2023 21:00 2 мин. четене

Какво може да се случи с Биткойн след решението на Фед относно лихвените проценти?

Биткойн трейдърите и инвеститорите очакват с нетърпение съобщението на Федералния резерв (Фед) относно лихвените проценти, което се очаква да окаже значително влияние върху крипто пазара.

март 22, 2023 16:00 3 мин. четене

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за измерване на пазарните настроения към криптовалутите, се повиши до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 г. – когато Биткойн достигна $69,000.

март 22, 2023 7:00 2 мин. четене

Биткойн ще стигне $50,000 по-бързо отколкото повечето хора очакват

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, наскоро сподели актуализираните си виждания за потенциалния възход на Биткойн.

март 21, 2023 20:00 2 мин. четене