НАЧАЛО Други

Visa си партнира с FTX за крипто дебитни карти

07.10.2022 20:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Visa си партнира с FTX за крипто дебитни карти

VISA изглежда смята, че инвеститорите в криптовалути ще продължат да използват притежанията си за ежедневни покупки въпреки неотдавнашните спадове на цените. 

Всъщност, най-голямата платежна мрежа в света се обединява с глобалната крипто борса FTX, за да въведе услуги за дебитни карти в четиридесет различни държави, с особен акцент върху Латинска Америка, Азия и Европа, съобщи CNBC.

Като всяка друга банкова сметка

Картите, които вече са налични в САЩ, ще предлагат незабавен достъп до сметката на потребителя за инвестиране във FTX. Според финансовия директор на Visa този ход дава възможност на клиентите да харчат дигитални валути, без да ги прехвърлят от борсата, “както бихте направили с всяка банкова сметка”.

“Въпреки че стойностите се понижиха, все още има стабилен интерес към криптовалутите. Ние нямаме позиция като компания за това каква трябва да бъде стойността на криптовалутата или дали това е нещо добро в дългосрочен план – докато хората имат неща, които искат да купят, ние искаме да ги улесним”, каза финансовият директор на Visa Васант Прабху.

Visa прави стъпки за разрастване на подривния клас активи

Това е най-новата стъпка на Visa в сектора, с която общият брой на криптопартньорствата на компанията надхвърля 70. Бизнесът, чието седалище е в Сан Франциско, си е сътрудничил с конкуренти на FTX – Coinbase и Binance.

Конкурентната Mastercard е в подобно сътрудничество, като си партнира не само с Coinbase за NFT, но и с Bakkt, за да даде възможност на финансовите институции и търговците на дребно в своята мрежа да предоставят услуги, свързани с криптовалути.

Главният изпълнителен директор на FTX разпозна елемент на ирония в тези партньорства. Биткойн и другите криптовалути бяха разработени като средство за заобикаляне на традиционните финансови институции и посредници. Но банките и фирмите за разплащания изведнъж започнаха да възприемат технологията, тъй като криптовалутите стават все по-значими и допринасят за увеличаване на обема на плащанията. 

“Това е технология, която абсолютно виждаме, че подрива традиционните платежни мрежи”, каза главният изпълнителен директор на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор посочва алткойн с висок потенциал за възход


Според Банкман-Фрид приемането на картови плащания е от съществено значение за разширяването на пазара извън сегашната му роля на спекулативен актив или, за някои, на средство за съхранение на богатство. Сътрудничеството улеснява бизнеса да приема криптовалута, без да влага ресурси.

И двамата ръководители смятат, че най-значителен потенциал имат развиващите се пазари, които поради фактори като валутна нестабилност и инфлация правят достъпа до цифрови активи по-търсен, отколкото е в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Какви криптовалути притежава Доналд Тръмп?

Доналд Тръмп, известен със своите бизнес, политически и юридически начинания, е изградил крипто портфейл за няколко милиона долара, като е продал някои от своите токени с цел печалба.

21.04.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС иска да зареже долара и да използва криптовалути за търговия

Председателят на Комитета за финансовия пазар към Държавната дума на Русия Анатолий Аксаков наскоро обяви, че БРИКС активно проучва възможността за замяна на щатския долар с криптовалута за търговия.

21.04.2024 8:00 2 мин. четене

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

20.04.2024 20:16 2 мин. четене

Може ли икономиката на Иран да оцелее евентуална война?

На фона на обсъжданията на потенциални икономически мерки срещу Иран от страна на Съединените щати и Европейския съюз (ЕС) Техеран заяви, че е устойчив на западните бойкоти, като се позовава на рекордния износ на петрол въпреки значителните санкции, наложени от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2018 г.

20.04.2024 18:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.