НАЧАЛО Други

Visa си партнира с FTX за крипто дебитни карти

октомври 7, 2022 20:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Visa си партнира с FTX за крипто дебитни карти

VISA изглежда смята, че инвеститорите в криптовалути ще продължат да използват притежанията си за ежедневни покупки въпреки неотдавнашните спадове на цените. 

Всъщност, най-голямата платежна мрежа в света се обединява с глобалната крипто борса FTX, за да въведе услуги за дебитни карти в четиридесет различни държави, с особен акцент върху Латинска Америка, Азия и Европа, съобщи CNBC.

Като всяка друга банкова сметка

Картите, които вече са налични в САЩ, ще предлагат незабавен достъп до сметката на потребителя за инвестиране във FTX. Според финансовия директор на Visa този ход дава възможност на клиентите да харчат дигитални валути, без да ги прехвърлят от борсата, “както бихте направили с всяка банкова сметка”.

“Въпреки че стойностите се понижиха, все още има стабилен интерес към криптовалутите. Ние нямаме позиция като компания за това каква трябва да бъде стойността на криптовалутата или дали това е нещо добро в дългосрочен план – докато хората имат неща, които искат да купят, ние искаме да ги улесним”, каза финансовият директор на Visa Васант Прабху.

Visa прави стъпки за разрастване на подривния клас активи

Това е най-новата стъпка на Visa в сектора, с която общият брой на криптопартньорствата на компанията надхвърля 70. Бизнесът, чието седалище е в Сан Франциско, си е сътрудничил с конкуренти на FTX – Coinbase и Binance.

Конкурентната Mastercard е в подобно сътрудничество, като си партнира не само с Coinbase за NFT, но и с Bakkt, за да даде възможност на финансовите институции и търговците на дребно в своята мрежа да предоставят услуги, свързани с криптовалути.

Главният изпълнителен директор на FTX разпозна елемент на ирония в тези партньорства. Биткойн и другите криптовалути бяха разработени като средство за заобикаляне на традиционните финансови институции и посредници. Но банките и фирмите за разплащания изведнъж започнаха да възприемат технологията, тъй като криптовалутите стават все по-значими и допринасят за увеличаване на обема на плащанията. 

“Това е технология, която абсолютно виждаме, че подрива традиционните платежни мрежи”, каза главният изпълнителен директор на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор посочва алткойн с висок потенциал за възход


Според Банкман-Фрид приемането на картови плащания е от съществено значение за разширяването на пазара извън сегашната му роля на спекулативен актив или, за някои, на средство за съхранение на богатство. Сътрудничеството улеснява бизнеса да приема криптовалута, без да влага ресурси.

И двамата ръководители смятат, че най-значителен потенциал имат развиващите се пазари, които поради фактори като валутна нестабилност и инфлация правят достъпа до цифрови активи по-търсен, отколкото е в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.