НАЧАЛО Други

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

декември 4, 2022 7:50 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията - продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

Индустрията приключи един тревожен месец с още един фалит, след като BlockFi подаде молба за несъстоятелност по глава 11.

Основателят на FTX Сам Банкман-Фрийд продължи да се опитва да се оправдае след срива като Сенатът на САЩ проведе първото си изслушване относно борсата. 

Криптоборсата Kraken обяви съкращения на служители, позовавайки се на спада на пазара.

FTX

Опозореният основател на FTX Сам Банкман-Фрийд напоследък е сериозен обект на внимание в медийното пространство. В сряда Банкман-Фрид заяви пред New York Times, че е “направил голяма грешка” и е поел отговорност за липсата на надзор, която е довела до рисковите позиции на търговската фирма Alameda Research във FTX.

В интервю за ABC News в четвъртък бившият главен изпълнителен директор на FTX каза следното:

”Дори не съм се опитвал, като че ли не съм отделял никакво време или усилия да управлявам риска на FTX”, каза той пред Джордж Стефанопулос по време на телевизионно интервю, заснето на Бахамите. 

Не знам какво да кажа, като че ли това, което се случи, просто се случи.

Но престъпленията са си престъпления и все някой трябва да поеме отговорност. Мнозина подлагат неговата липса на знание под въпрос като някои дори го наричат нарцисист и грандоман.

По-късно същия ден Банкман-Фрийд изрази допълнително предпоалгаемо съжаление за неправилното управление на борсата, но като че ли се “затрудни” да си спомни събитията, довели до нейния крах. Той използвал фразата “не си спомням” поне 10 пъти, за да заобиколи въпросите. 

Това се случва в момент, когато Сенатът на САЩ проведе първото си изслушване относно срива на FTX, на което председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси Ростин Бенам призова за нов орган и федерална регулаторна рамка за надзор на криптовалутите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?


Проблеми при Kraken

Други криптоборси също са изправени пред значителни проблеми. На 30 ноември Kraken обяви, че съкращава 1,100 служители, след като през юни заяви, че не планира да коригира целите си за наемане на нов персонал. 

Това възлиза на около 30% от работната ѝ сила, според изявление, споделено от съоснователя и главен изпълнителен директор Джеси Пауъл, в което той обвинява “настоящите пазарни условия” за съкращенията. 

BlockFi

На 28 ноември криптозаемодателят BlockFi подаде молба за защита от фалит по глава 11, след като по-рано обяви, че е спрял тегленията.

Според петицията на фирмата BlockFi претендира за повече от 100,000 кредитори заедно с активи и пасиви между $1 и $10 милиарда. 

В подадената молба бяха оповестени и някои от основните ѝ кредитори: Ankura Trust дължи $729 милиона, а FTX US и Комисията по ценните книжа и борси имат необезпечени вземания от съответно $275 милиона и $30 милиона.


НЕ ПРОПУСКАЙ: „Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц


По време на съдебното производство компанията също така разкри, че има блокирани $355 милиона във FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.