НАЧАЛО Други

Kraken съкращава 30% от персонала си

декември 1, 2022 15:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken съкращава 30% от персонала си

Крипто борсата Kraken обяви днес, че освобождава 1,100 служители което представлява 30% от целия персонал. Съобщението идва от публикация в блога на компанията и следва подобна новина от DoorDash, че също съкращава персонал.

Новината, че Kraken съкращава персонал – и следователно разходи – не е изненада, като се има предвид като цяло мрачния макроикономически климат и още по-лошите условия в криптосферата. Преди новината за Kraken станахме свидетели на няколко сериозни имплозии сред Web3 компаниите, както и на съкращения в други борси, включително в американския крипто гигант Coinbase по-рано през годината.

По данни на Kraken, 1,100-те засегнати служители представляват около 30% от нейния персонал, което е по-значителни от повечето съкращения, които видяхме от технологични компании тази година – съкращения, които обикновено достигаха диапазона от 10% до 20%.

От борсата обясниха защо са предприели въпросното намаляване на персонал, като написаха, че “значително по-ниските обеми на търговия и по-малкият брой регистрирани клиенти” тази година са я накарали да намали темпото на наемане на служители и да избегне “големи маркетингови ангажименти”. Според Kraken обаче продължаващите “негативни влияния върху финансовите пазари” са наложили съкращенията, въпреки опитите на борсата да намали други разходи, преди да съкрати персонал.

DoorDash цитира “макро” въздействия, които са ги накарали да извърши съкращения, като по този начин е засегнала сродна тема относно пазара, с който се сблъсква днес.

Липсата на растеж води до ограничаване на работната сила

Съкращенията станаха обичайно явление на технологичния пазар тази година. От стартъпи до технологични гиганти, много тех компании се стремят да намалят разходите си в отговор на по-бавния от очаквания растеж или на необходимостта да намалят нерентабилността, тъй като настроенията на инвеститорите се промениха; миналогодишната мантра за растеж на всяка цена се сблъска с пазарните очаквания за по-чисти отчети за приходите и разходите тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: От $17 милиарда до $100,000: Как Сам Банкман-Фрийд загуби цяло състояние


След леко забавяне съкращенията в технологичния сектор отново се увеличиха. Криптопазарът отбеляза по-рязко свиване през тази година, отколкото технологичният пазар като цяло, поради което съкращенията в Kraken не са изненада, дори ако те представляват по-голяма част от общата работна сила на компанията, отколкото сме виждали сред други компании.

Coinbase и Kraken не са единствените, които намаляват разходите си за персонал. OpenSea, друга компания, чиято оценка се покачи рязко по време на бума на стартъпите и криптовалутите през 2021 г., също беше принудена да намали броя на служителите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Санкциите на Запада срещу Русия укрепват търговията в алианса

Санкциите, наложени на Русия от Америка, след нахлуването ѝ в Украйна, изглежда имат непредвидени последици.

юни 7, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия намалява производството на петрол и газ

Суровият петрол и природният газ се възстановиха по-рано днес, след като Саудитска Арабия обяви значително намаляване на производството с един милион барела на ден по време на неотдавнашната среща на върха на ОПЕК+.

юни 7, 2023 6:00 3 мин. четене

SEC иска да замрази активите на Binance.US

На 6 юни Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) предприе правна стъпка, като подаде молба за издаване на ограничителна заповед срещу Binance.US.

юни 7, 2023 5:00 1 мин. четене

Крипто гигантите се възползват от възможността на фона на съдебното дело срещу Binance

Неотдавна се появиха важни новини, свързани със съдебния иск на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) срещу Binance за предполагаеми нарушения на законите за ценните книжа.

юни 6, 2023 17:17 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.