НАЧАЛО Други

Kraken съкращава 30% от персонала си

01.12.2022 15:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Kraken съкращава 30% от персонала си

Крипто борсата Kraken обяви днес, че освобождава 1,100 служители което представлява 30% от целия персонал. Съобщението идва от публикация в блога на компанията и следва подобна новина от DoorDash, че също съкращава персонал.

Новината, че Kraken съкращава персонал – и следователно разходи – не е изненада, като се има предвид като цяло мрачния макроикономически климат и още по-лошите условия в криптосферата. Преди новината за Kraken станахме свидетели на няколко сериозни имплозии сред Web3 компаниите, както и на съкращения в други борси, включително в американския крипто гигант Coinbase по-рано през годината.

По данни на Kraken, 1,100-те засегнати служители представляват около 30% от нейния персонал, което е по-значителни от повечето съкращения, които видяхме от технологични компании тази година – съкращения, които обикновено достигаха диапазона от 10% до 20%.

От борсата обясниха защо са предприели въпросното намаляване на персонал, като написаха, че “значително по-ниските обеми на търговия и по-малкият брой регистрирани клиенти” тази година са я накарали да намали темпото на наемане на служители и да избегне “големи маркетингови ангажименти”. Според Kraken обаче продължаващите “негативни влияния върху финансовите пазари” са наложили съкращенията, въпреки опитите на борсата да намали други разходи, преди да съкрати персонал.

DoorDash цитира “макро” въздействия, които са ги накарали да извърши съкращения, като по този начин е засегнала сродна тема относно пазара, с който се сблъсква днес.

Липсата на растеж води до ограничаване на работната сила

Съкращенията станаха обичайно явление на технологичния пазар тази година. От стартъпи до технологични гиганти, много тех компании се стремят да намалят разходите си в отговор на по-бавния от очаквания растеж или на необходимостта да намалят нерентабилността, тъй като настроенията на инвеститорите се промениха; миналогодишната мантра за растеж на всяка цена се сблъска с пазарните очаквания за по-чисти отчети за приходите и разходите тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: От $17 милиарда до $100,000: Как Сам Банкман-Фрийд загуби цяло състояние


След леко забавяне съкращенията в технологичния сектор отново се увеличиха. Криптопазарът отбеляза по-рязко свиване през тази година, отколкото технологичният пазар като цяло, поради което съкращенията в Kraken не са изненада, дори ако те представляват по-голяма част от общата работна сила на компанията, отколкото сме виждали сред други компании.

Coinbase и Kraken не са единствените, които намаляват разходите си за персонал. OpenSea, друга компания, чиято оценка се покачи рязко по време на бума на стартъпите и криптовалутите през 2021 г., също беше принудена да намали броя на служителите си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС иска да зареже долара и да използва криптовалути за търговия

Председателят на Комитета за финансовия пазар към Държавната дума на Русия Анатолий Аксаков наскоро обяви, че БРИКС активно проучва възможността за замяна на щатския долар с криптовалута за търговия.

21.04.2024 8:00 2 мин. четене

Каква е целта на най-голямата стабилна монета Tether (USDT)?

Според главния изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино основната цел на Tether USD (USDT), най-голямата стабилна монета в света, е да осигури защита за хората в икономики, които се борят с инфлацията.

20.04.2024 20:16 2 мин. четене

Може ли икономиката на Иран да оцелее евентуална война?

На фона на обсъжданията на потенциални икономически мерки срещу Иран от страна на Съединените щати и Европейския съюз (ЕС) Техеран заяви, че е устойчив на западните бойкоти, като се позовава на рекордния износ на петрол въпреки значителните санкции, наложени от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп през 2018 г.

20.04.2024 18:00 2 мин. четене

Проблемите за долара са много, а BlackRock използва Биткойн, за да се предпази от тях

Тъй като алиансът БРИКС е начело на глобалното отдръпване от щатския долар, BlackRock наскоро се насочи към Биткойн като средство за хеджиране на инфлацията на фона на опасенията, свързани със долара.

20.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.