НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

декември 2, 2022 7:09 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

Показателите показват, че инвеститорите изтеглят дигиталните си активи от борсите и ги съхраняват в портфейли за самостоятелно попечителство, за да избегнат продажбата им.

Спрямо изследваните данни, все повече Биткойн токени са станали неликвидни, въпреки че се е търгувал надолу през почти цялата 2022 г.

Неликвидното предлагане е жизненоважен набор от данни за криптовалутите, тъй като предполага, че само няколко слаби ръце (една четвърт от цялото предлагане на BTC), могат да продадат притежанията си и да упражнят мечи натиск.

От друга страна, то също така предполага, че мащабни купувачи ще придобият повече BTC от китове, институции и силни ръце.

Графиката по-долу демонстрира движението на Биткойн в неликвидно предлагане от 2010 г. насам, като количеството BTC, попадащо в неликвидни ръце, е приблизително три четвърти от общото предлагане в обращение.

Мислете за неликвидността като за момента, в който Биткойн се премества в портфейл, който не показва история на харчене, докато ликвидността е, когато BTC се премества в портфейли, които имат история на харчене, като горещи портфейли и борси.

Горните показатели предполагат, че все повече BTC се преместват в студени хранилища и предполагат преобладаващо използване на HODL стратегии и акумулиране. Още по-добре е, че намаляването на ликвидното предлагане, както е показано на графиката по-долу, е индикация за затихващи големи разпродажби и капитулация. Същите данни на Glassnode показват, че Биткойн е отбелязал най-бърз темп на промяна.

Данните на Glassnode регистрират най-бързия темп на промяна на преместването на BTC в дългосрочни притежатели през последните 5 години, наричан още промяна на неликвидното предлагане. Следователно това предполага, че дългосрочните притежатели са спрели да харчат своите BTC и сега са в етап на натрупване.

Докато невероятното количество от 15 милиона BTC не са налични за продажба, само 4.3 милиона монети BTC ще бъдат в постоянно обращение и в категорията ликвидни/високоликвидни. Голяма част от тези монети се държат от краткосрочни инвеститори или трейдъри. По този начин позиционирането на шоковото предлагане на Биткойн е на същото ниво, както когато цената му беше $53,000 – което означава, че краткосрочните притежатели са загубили в полза на дългосрочните.

Всъщност темпът на нарастване на ликвидното предлагане се забавя през последните месеци – ситуация, която може да се отдаде на по-бичия дългосрочен преглед и на нарасналите опасения около сигурността на средствата, съхранявани на борси и в горещи портфейли.

Графиката по-горе демонстрира размера на високоликвидните и ликвидните активи на BTC и показва, че в момента стойностите са съответно 3 милиона и 1.3 милиона монети. Данните ясно показват, че както ликвидното, така и високоликвидното предлагане имат тенденция към спад в условията на настоящите пазарни сътресения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„В глобална рецесия сме“ – предупреди Р. Кийосаки и препоръча Биткойн

Робърт Кийосаки, автор на бестселъра „Богат татко, беден татко“, предупреди, че предстоят тежки икономически обстоятелства.

януари 30, 2023 7:06 2 мин. четене

Биткойн: Трейдър очаква изключителни печалби – ето кога

Трейдър, който предвиди срива на Биткойн през май 2021 г., сега твърди, че активът дава сигнали, че се подготвя за масивно движение нагоре.

януари 29, 2023 19:00 2 мин. четене

Над 60% ръст на Биткойн милионерите от началото на месеца

Броят на адресите, притежаващи Биткойн (BTC) на стойност над $1 милион е нараснал с около 60% само за последните 23 дни.

януари 29, 2023 11:11 1 мин. четене

Биткойн остава силен, но може ли да видим корекция?

Анализатор, който правилно определи тазгодишния обрат в криптовалутите, сподели, че бичата му позиция за пазара може да се промени.

януари 29, 2023 9:21 2 мин. четене