НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

02.12.2022 7:09 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

Показателите показват, че инвеститорите изтеглят дигиталните си активи от борсите и ги съхраняват в портфейли за самостоятелно попечителство, за да избегнат продажбата им.

Спрямо изследваните данни, все повече Биткойн токени са станали неликвидни, въпреки че се е търгувал надолу през почти цялата 2022 г.

Неликвидното предлагане е жизненоважен набор от данни за криптовалутите, тъй като предполага, че само няколко слаби ръце (една четвърт от цялото предлагане на BTC), могат да продадат притежанията си и да упражнят мечи натиск.

От друга страна, то също така предполага, че мащабни купувачи ще придобият повече BTC от китове, институции и силни ръце.

Графиката по-долу демонстрира движението на Биткойн в неликвидно предлагане от 2010 г. насам, като количеството BTC, попадащо в неликвидни ръце, е приблизително три четвърти от общото предлагане в обращение.

Мислете за неликвидността като за момента, в който Биткойн се премества в портфейл, който не показва история на харчене, докато ликвидността е, когато BTC се премества в портфейли, които имат история на харчене, като горещи портфейли и борси.

Горните показатели предполагат, че все повече BTC се преместват в студени хранилища и предполагат преобладаващо използване на HODL стратегии и акумулиране. Още по-добре е, че намаляването на ликвидното предлагане, както е показано на графиката по-долу, е индикация за затихващи големи разпродажби и капитулация. Същите данни на Glassnode показват, че Биткойн е отбелязал най-бърз темп на промяна.

Данните на Glassnode регистрират най-бързия темп на промяна на преместването на BTC в дългосрочни притежатели през последните 5 години, наричан още промяна на неликвидното предлагане. Следователно това предполага, че дългосрочните притежатели са спрели да харчат своите BTC и сега са в етап на натрупване.

Докато невероятното количество от 15 милиона BTC не са налични за продажба, само 4.3 милиона монети BTC ще бъдат в постоянно обращение и в категорията ликвидни/високоликвидни. Голяма част от тези монети се държат от краткосрочни инвеститори или трейдъри. По този начин позиционирането на шоковото предлагане на Биткойн е на същото ниво, както когато цената му беше $53,000 – което означава, че краткосрочните притежатели са загубили в полза на дългосрочните.

Всъщност темпът на нарастване на ликвидното предлагане се забавя през последните месеци – ситуация, която може да се отдаде на по-бичия дългосрочен преглед и на нарасналите опасения около сигурността на средствата, съхранявани на борси и в горещи портфейли.

Графиката по-горе демонстрира размера на високоликвидните и ликвидните активи на BTC и показва, че в момента стойностите са съответно 3 милиона и 1.3 милиона монети. Данните ясно показват, че както ликвидното, така и високоликвидното предлагане имат тенденция към спад в условията на настоящите пазарни сътресения.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Боец от UFC пожела да получи своя бонус в Биткойн

Ренато Мойкано, бразилският боец, постигна победа в битката си за UFC на 13 април и отправи нетрадиционно искане за бонуса си от $300,000: плащане в Биткойн (BTC).

14.04.2024 20:07 1 мин. четене

Масови разпродажби на крипто китовете преди спада на пазара

През последните 24 часа пазарът на криптовалути преживя значителни сътресения, като Етериум, Биткойн и различни алткойни се сблъскаха със значителна волатилност.

14.04.2024 10:00 2 мин. четене

Биткойн се срина за часове – нападението на Иран срещу Израел ли е причината?

Биткойн понесе тежък удар, като стойността му буквално се срине за часове в събота вечерта, повличайки със себе си целия крипто паазр.

14.04.2024 7:00 2 мин. четене

Рязък спад в цената на Биткойн – над $600 милиона бяха заличени от крипто пазарите за час

Крипто пазарът е на червено като цените на повечето активи претърпяха резки двуцифрени спадове в рамките на последния час.

13.04.2024 23:43 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.