НАЧАЛО Биткойн

“Заблуденият” Банкман-Фрийд “ще прекара време в затвора” – М. Новограц

03.12.2022 16:50 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
“Заблуденият” Банкман-Фрийд “ще прекара време в затвора” – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като "заблуден" в неотдавнашно интервю за CNBC.

След скорошното интервю на Сам Банкман-Фрийд (SBF) с Андрю Рос Соркин по време на Dealbook събитието на New York Times, бившият главен изпълнителен директор на FTX стана обект на остри и заслужени критики.

Редица коментатори в социалните мрежи разкритикуваха SBF за коментарите му по отношение на масивната “предполагаема” измама, които изглежда се опитваха да съберат симпатиите на аудиторията.

Аз не съм се опитвал да измамя никого.

Майк Новограц от Galaxy Digital подчерта, че намеренията на бившият глава на FTX нямат значение, тъй като е била извършена измама.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност


Той подчерта, че е изненадан от склоността на адвокатите на Банкман-Фрийд да го оставят да говори по време на две интервюта. Наричайки SBF “заблуден”, той подчерта, че е говорил с нарцисизъм и грандоманство.

Новограц допълни критиките си по време на разговора си с Bloomberg, като подчерта, че Банкман-Фрийд и неговия екип трябва да бъдат осъдени.

Той трябва да бъде подведен под отговорност, властите трябва да се разровят и да разберат какво точно се е случило“, каза предприемача.

Когато бе попитан от водещата дали той има доказателства, тъй като все още не са повдигнати обвинения, Новограц каза:

В тази страна си невинен до доказване на противното. Има $9 милиарда, които са били преместени от борсата в личните му сметки, не са ни нужни много други доказателства.

В интервю с Андрю Рос Соркин по време на сегмента Squawk Box на CNBC, Новограц изрази същото виждане:

Нека бъдем наистина ясни. Сам се заблуждаваше относно случилото се и своята вина за него.

Той трябва да бъде подведен под отговорност. Той ще прекара известно време в затвора. Те са извършили голяма измама. И това не беше само Сам. Това не се прави с един човек.

Не казвам, че той дори е планирал всичко това като криминален гении. Това, което са направили, е престъпно и трябва да бъдат преследвани.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.