НАЧАЛО Алткойни

USDC губи почти всичките си печалби от срива на Terra насам

октомври 11, 2022 19:32 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
USDC губи почти всичките си печалби от срива на Terra насам

След 7 седмично рали през май и юни, което изпрати пазарната капитализация на USD Coin над $56 милиарда (исторически връх), стабилната монета на Circle вече загуби всички позиции, които спечели по-рано тази година и в понеделник пазарната ѝ стойност беше оценена на $46 милиарда.

Наскоро криптовалутата получи удар от усилията за повишаване на ликвидността и капиталовата ефективност на Binance. В началото на септември най-голямата по обем криптоборса в света заяви, че ще започне автоматично да конвертира салдата на конкурентни стабилни монети, включително USDC, Pax Dollar (USDP) и TrueUSD (TUSD) – в собствения си BinanceUSD (BUSD).

По това време главният изпълнителен директор на Circle – Джереми Алаир написа в Twitter, че промяната може да доведе до вливане на повече USDC в Binance.

Засега е трудно да се каже дали това е вярно. Автоматичните конверсии приключиха на 29 септември. От началото на септември, когато Binance направи съобщението си, пазарната капитализация на BUSD е нараснала с 12%, а тази на USDC е загубила 12%.

По-рано тази година USDC преживя рязък скок, след като стабилната монета позната преди като UST на Terra (USTC) загуби доларовия си фиксинг и започна да се свлича към нулата. Тъй като Terra се срина, което в крайна сметка унищожи $40 милиарда, инвеститорите сякаш се насочиха към USDC.

Говорител на Circle заяви по онова време, че стабилната монета е „консервативно подкрепена с пари в брой и краткосрочни държавни задължения на САЩ“.

Изглежда, че инвеститорите са мислили, че това е вярно. Между 9 май и 19 юни пазарната капитализация на стабилните монети на Circle нарасна от $48 милиарда на $56 милиарда. Тези печалби бяха отчетени по вреве на спада на USDT под $1.
В резултат на това през май и юни пазарната капитализация на Tether спадна от $83 милиарда на $68 милиарда.

В края на май, след като Tether вече бяха обработили обратни изкупувания на стойност $7 милиарда, Паоло Ардоино, главният технологичен директор на компанията, заяви в Twitter, че емитентът се е справил без проблеми. Той добави, че повечето банки не биха били в състояние да се справят със сценарий на банкова криза.

При стабилните монети, които поддържат обвързаност 1:1 с щатски долар, пазарните им капитали приблизително отразяват предлагането им в обращение. Това е така, защото повечето централизирани емитенти включително Circle и Tether, създават нови токени, когато някой ги купи и след това изгарят токени или ги изтеглят от обращение, когато те бъдат изкупени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер инвеститор споделя защо държи Биткойн


За известно време изглеждаше, че USDC може да изпревари USDT и да стане най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация. Разликата обаче между двете най-големи стабилни монети се увеличи до $22 милиарда, в сравнение с $10 милиарда през юли.

Докато USDC се върна там, откъдето започна през май, Tether все още не е възстановил историческия си връх. След като преживя милиарди обратни изкупувания по-рано тази година, USDT все още се намира с $15 милиарда под пазарната капитализация, която имаше преди срива на Terra.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Трейдърски алгоритъм показва предпочитание за тези алткойни

Алгоритъм, който отчита изключително представяне, показва предпочитания към Етериум (ETH) и три други цифрови актива с голяма капитализация в условията на несигурна търговия.

ноември 26, 2022 22:03 1 мин. четене

Dogecoin (DOGE): Повечето инвеститори са на печалба

Фирмата за криптоанализ IntoTheBlock установи, че по-голямата част от инвестиралите в Dogecoin (DOGE) са на печалба.

ноември 26, 2022 19:43 1 мин. четене

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

ноември 26, 2022 18:53 1 мин. четене

Цената на XRP завършва седмицата с близо 17% скок

Услугата за проследяване на големи крипто транзакции Whale Alert сподели, че през последните петнадесет часа най-активните китове са прехвърлили близо 400 милиона XRP, както между неизвестни адреси, така и от борси.

ноември 26, 2022 16:00 1 мин. четене