НАЧАЛО Алткойни

USDC губи почти всичките си печалби от срива на Terra насам

октомври 11, 2022 19:32 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
USDC губи почти всичките си печалби от срива на Terra насам

След 7 седмично рали през май и юни, което изпрати пазарната капитализация на USD Coin над $56 милиарда (исторически връх), стабилната монета на Circle вече загуби всички позиции, които спечели по-рано тази година и в понеделник пазарната ѝ стойност беше оценена на $46 милиарда.

Наскоро криптовалутата получи удар от усилията за повишаване на ликвидността и капиталовата ефективност на Binance. В началото на септември най-голямата по обем криптоборса в света заяви, че ще започне автоматично да конвертира салдата на конкурентни стабилни монети, включително USDC, Pax Dollar (USDP) и TrueUSD (TUSD) – в собствения си BinanceUSD (BUSD).

По това време главният изпълнителен директор на Circle – Джереми Алаир написа в Twitter, че промяната може да доведе до вливане на повече USDC в Binance.

Засега е трудно да се каже дали това е вярно. Автоматичните конверсии приключиха на 29 септември. От началото на септември, когато Binance направи съобщението си, пазарната капитализация на BUSD е нараснала с 12%, а тази на USDC е загубила 12%.

По-рано тази година USDC преживя рязък скок, след като стабилната монета позната преди като UST на Terra (USTC) загуби доларовия си фиксинг и започна да се свлича към нулата. Тъй като Terra се срина, което в крайна сметка унищожи $40 милиарда, инвеститорите сякаш се насочиха към USDC.

Говорител на Circle заяви по онова време, че стабилната монета е “консервативно подкрепена с пари в брой и краткосрочни държавни задължения на САЩ”.

Изглежда, че инвеститорите са мислили, че това е вярно. Между 9 май и 19 юни пазарната капитализация на стабилните монети на Circle нарасна от $48 милиарда на $56 милиарда. Тези печалби бяха отчетени по вреве на спада на USDT под $1.
В резултат на това през май и юни пазарната капитализация на Tether спадна от $83 милиарда на $68 милиарда.

В края на май, след като Tether вече бяха обработили обратни изкупувания на стойност $7 милиарда, Паоло Ардоино, главният технологичен директор на компанията, заяви в Twitter, че емитентът се е справил без проблеми. Той добави, че повечето банки не биха били в състояние да се справят със сценарий на банкова криза.

При стабилните монети, които поддържат обвързаност 1:1 с щатски долар, пазарните им капитали приблизително отразяват предлагането им в обращение. Това е така, защото повечето централизирани емитенти включително Circle и Tether, създават нови токени, когато някой ги купи и след това изгарят токени или ги изтеглят от обращение, когато те бъдат изкупени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Милиардер инвеститор споделя защо държи Биткойн


За известно време изглеждаше, че USDC може да изпревари USDT и да стане най-голямата стабилна монета по пазарна капитализация. Разликата обаче между двете най-големи стабилни монети се увеличи до $22 милиарда, в сравнение с $10 милиарда през юли.

Докато USDC се върна там, откъдето започна през май, Tether все още не е възстановил историческия си връх. След като преживя милиарди обратни изкупувания по-рано тази година, USDT все още се намира с $15 милиарда под пазарната капитализация, която имаше преди срива на Terra.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Токенът на Twitter бота $JIM скочи с над 100% за 24 часа, Wall Street Memes ще го последва?

В инвеститорския свят се появи нов участник- $JIM (и той не е Джим Кери). Този токен, създаден от Twitter бота Jim, привлече вниманието на инвеститорите с невероятния си ръст от 106.85% в рамките на последните 24 часа.

юни 8, 2023 21:35 4 мин. четене

Пазарите са бичи настроени след сделката за тавана на дълга на САЩ, намерете най-добрите сделки с тази AI криптовалута

Неотдавнашното обявяване на предварителна сделка между Белия дом и Камарата на представителите на републиканците за повишаване на тавана на дълга на Съединените щати предизвика бичите настроения обратно на пазара. 

юни 8, 2023 21:25 5 мин. четене

Докато цените на криптовалутите се сриват, Collateral Network (COLT) отбелязва 40% скок

Въпреки цялостния спад в цените на криптовалутите, Collateral Network (COLT) се противопостави на тенденцията, като отбеляза забележителен 40% скок в стойността.

юни 8, 2023 21:10 3 мин. четене

9 най-добри безплатни сайтове за облачен майнинг на криптовалута – Дневен пасивен доход

Перспективата за добив на монети в замяна на пасивен доход привлича много участници от крипто пазара. В традиционния смисъл на думата добив обаче е необходимо скъпо оборудване и много енергия. Затова сега хората все по-често преминават към облачен майнинг.

юни 8, 2023 19:30 7 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.