НАЧАЛО Други

Binance премахва три стабилни монети от платформата си

септември 6, 2022 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance премахва три стабилни монети от платформата си

Kрипто борсата Binance ще преобразува всички USDC, USDP и TUSD на потребителите на платформата в собствената си стабилна монета BUSD.

В обявление от компанията се казва, че на 29 септември салдата на потребителите в трите стабилни монети ще бъдат автоматично конвертирани в BUSD. Потребителите могат да ги конвертират ръчно преди това, ако желаят да го направят. 

Тези три стабилни монети също няма да могат да бъдат използвани в платформата за фючърси на Binance.
Най-голямата борса за криптовалути в света обяви в понеделник, че предприема това действие, за да повиши ликвидността и капиталовата ефективност за потребителите.

Консолидиране на средства в BUSD

С този ход платформата премахва втората по големина стабилна монета USDC с пазарна капитализация от близо $52 милиарда (в сравнение с USDT – $67.5 милиарда) като търгуем актив. Това е удар и за емитента на USDC – Circle Internet Financial.

BUSD, с пазарна капитализация от $19.5 милиарда, е третата най-голяма стабилна монета. TUSD и USDP се нареждат на пето и шесто място с пазарна капитализация от съответно $1 миллиард и $945 милиона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Да очакваме ли спадове при Биткойн през септември?


Този тип криптовалути имат за цел да задържат фиксирана стойност към традиционен актив като фиатна валута – най-широко използваната валута е щатският долар.

Пазарът на стабилни монети е доминиран от USDT на Tether с пазарен дял от около 44%, въпреки че това може би е на път да се промени с консолидирането на големи количества USDC, USDP и TUSD в BUSD.

Можете да се регистрирате в Binance тук!

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

До Куон е арестуван от властите на Черна гора

В четвъртък министърът на вътрешните работи на Черна гора, Филип Аджич, обяви, че основателят на провалената криптовалута Terra, До Куон, е бил арестуван на летището в Подгорица.

март 23, 2023 20:30 1 мин. четене

Потребителите на затворената борса Bitzlato получават достъп до част от средствата си

Въпреки че беше конфискувана от европейските власти, Bitzlato, свързаната с Русия крипто борса, възстанови частично достъпа до средствата на потребителите.

март 23, 2023 13:20 2 мин. четене

Приемането на XRP Ledger се покачва, докато Ripple се бори със SEC

По данни на Messari броят на създадените сметки в XRP Ledger (XRPL) – система за дигитални плащания, която използва родния XRP токен на Ripple – е близо 5 милиона, което показва нарастващо приемане и използване.

март 23, 2023 12:00 1 мин. четене

Какво цели Bitget с поемането на контрола над BitKeep?

Крипто борсата Bitget инвестира $30 милиона в BitKeep, децентрализиран мулти-верижен портфейл, придобивайки контролен пакет акции в компанията.

март 23, 2023 10:00 2 мин. четене