НАЧАЛО Биткойн

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

В неотдавнашно интервю за подкаста “Bankless” Сринивасан заяви, че много фиатни банки в САЩ са застрашени от фалит, което може да предизвика “банкова криза”.

Той предположи, че в отговор на това правителството на САЩ може да прекрати достъпа до Биткойн в опит да попречи на хората да излязат от финансовата система.

Сринивасан постави под въпрос дали достатъчно хора ще могат да получат достъп до BTC, като посочи примери с банки като Silvergate, SVB, First Republic и Signature, които вече са затворени. Въпреки тези опасения той смята, че водещата криптовалута ще бъде защитена от правителствата по света.

Миналата седмица бившият главен технически директор на Coinbase привлече внимание в крипто света, след като заложи $1 милион, че Биткойн ще скочи до $1 милион само в рамките на 90 дни. Към момента на писане на статията BTC се търгува за около $27,600.

Сринивасан също така предупреди за предстояща имплозия на щатския долар в период на хиперинфлация, подобна на тази, която се случи с райхсмарката след поражението на Германия в Първата световна война. През 1923 г. стойността на валутата се срина до една трилионна част от щатския долар.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ликвидността на BTC на Binance спада със 70% – ето защо


Бившият главен технически директор на Coinbase смята, че през тази година светът ще стане свидетел на мащабни промени, предизвикани от обезценяването на щатския долар. Той определи тази година като доста важна, прогнозирайки промяна на динамиката в полза на Изтока и възход на Биткойн.

Сринивасан също така отбеляза, че дори за тези, които са запознати с тенденциите, темпото на промените ще бъде шокиращо бързо, подобно на началото на 1900 г.

През 1910 г. светът все още имаше девет кралски срещи, а старият свят на принцовете изглеждаше безсмъртен. Технологиите обаче промениха всичко и 20-ти век отбеляза значителни промени в динамиката на човешкото развитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто китовете раздвижват пазарите с транзакции за милиони долари

Напоследък на крипто пазара се наблюдава значително прехвърляне на средства, в което участват крипто търговци с дълбоки джобове.

юни 2, 2023 14:05 2 мин. четене

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.