НАЧАЛО Крипто Крими

Трима влизат в затвора заради колосална понци схема – трябва да предадат $100 милиона в Биткойн

октомври 6, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трима влизат в затвора заради колосална понци схема – трябва да предадат $100 милиона в Биткойн

Трима души, участвали в крипто Понци схемата AirBit Club, са изправени пред присъда за лишаване от свобода и конфискация на активи, придобити по незаконен начин, възлизащи на милиони.

AirBit Club функционираше като международна измамна операция, занимаваща се с пране на пари, мамейки инвеститорите, маскирайки се като дружество за добив и търговия с криптовалути.

Във вторник окръжният съдия Джордж Б. Даниелс произнесе присъди на Скот Хюз, Сесилия Милан и Карина Чайрес за ролята им в схемата, както е посочено от прокуратурата на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

Това развитие на събитията следва присъдите на съоснователите на AirBit Пабло Ренато Родригес и Гутемберг Дос Сантос, които получиха 12-годишни присъди на 26 септември.

Според прокурора на САЩ Дамян Уилямс:

Родригес, Дос Сантос, Хюз, Милан и Чайрес са пътували интензивно в Съединените щати и в региони в Латинска Америка, Азия и Източна Европа, където са организирали екстравагантни изложения и презентации в малки общности с цел да убедят жертвите да закупят членство в AirBit Club. За да се развие схемата на AirBit Club, жертвите са били подвеждани да купуват членство в брой, включително в рамките на Южния окръг на Ню Йорк.

Хюз, адвокат, който преди това е представлявал основателите на AirBit в друга инвестиционна схема, наречена Vizinova, и който е изпрал около $18 милиона от приходите на AirBit, получи присъда от 18 месеца затвор.

На Милан, който е заемал висок пост в AirBit и е играл важна роля в популяризирането ѝ, е наредено да прекара пет години зад решетките. Чайрес, който също е високопоставен организатор на схемата, получи присъда от една година и един ден затвор.

Освен това подсъдимите бяха задължени колективно да се откажат от печалбите от схемата, които включват американска валута, Биткойн (BTC) и недвижими имоти на стойност приблизително $100 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

декември 7, 2023 18:14 1 мин. четене

Украйна: Арестуваха държавен служител за присвояването на $1.5 милиона в крипто

Висшият антикорупционен съд в Украйна отне от бившия шеф на Държавната служба за специални комуникации на Украйна (SSSCIP) $1.5 милиона в криптовалути – по-специално Tether (USDT), TRON (TRX) и Биткойн (BTC).

декември 3, 2023 14:00 2 мин. четене

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.