НАЧАЛО Крипто Крими

Баща и син арестувани за отвличането на крипто инвеститор

12.05.2024 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Баща и син арестувани за отвличането на крипто инвеститор

В сряда баща и син се предадоха на полицията в Хонконг след замесването на семейния им автомобил в отвличането на крипто инвеститор.

Според информацията инцидентът е свързан с отвличането на 55-годишен крипто инвеститор от автомобила ѝ от четири лица във вторник. По това време тя е била придружавана от съпруга си, за когото се твърди, че е бил нападнат с електрошок, когато се е опитал да се намеси.

Източник, запознат с въпроса, разкри пред SCMP в четвъртък, че 70-годишен бизнесмен и 30-годишният му син са били задържани в полицейския участък Тай По на следващия ден. Те разкрили, че бизнесменът е инвестирал 15 милиона хонконгски долара ($1.9 милиона) в криптовалута преди около 18 месеца чрез отвлечената жена.

Източникът твърди, че след инвестицията бизнесменът е срещнал трудности при възстановяването на инвестицията си или при установяването на контакт с жената.

Подчертавайки, че задържаното дуо баща и син не са лицата, участвали в отвличането, източникът заяви, че полицията продължава да издирва допълнителни заподозрени.

Двойката баща-син е била арестувана по подозрение в неправомерно лишаване от свобода и нападение.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.