НАЧАЛО Крипто Крими

Китай разкри крипто измама за $300 милиона – шестима вече са арестувани

13.05.2024 22:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китай разкри крипто измама за $300 милиона – шестима вече са арестувани

В хода на разследването китайските власти разбиха мащабна операция за измама при крипто обмен, в резултат на което бяха конфискувани около 2.14 милиарда юана ($300 милиона) и бяха задържани шест лица, участвали в незаконната схема. 

Операцията е насочена към “неофициални банки“, използващи виртуални валути за незаконни обмени, подчертавайки регулаторните усилия за борба с финансовите измами в областта на дигиталните активи.

Китайските правоприлагащи органи предприеха решителни действия срещу измамите с крипто борси, в резултат на което бяха арестувани шест лица, замесени в сложна схема. Според доклади на Бюрото за обществена сигурност на град Панши, провинция Дзилин, при операцията е била разбита незаконна схема, улесняваща обмена на китайски юани (RMB) и корейски вон.

Престъпният синдикат е използвал анонимността и безграничния характер на DeFi сектора, за да осъществява незаконни обменни дейности в Южна Корея и Китай. Операцията, както съобщи China News, е била ръководена от лица, сред които Джин Мудонг и Шен Моу.

Въпросните организатори са използвали децентрализирания характер на криптовалутите, за да избегнат разкриването им, като същевременно са измамили нищо неподозиращите жертви със значителни суми.

Въпреки това по време на разследването властите откриха важни следи, включително големи обеми транзакции и подозрителни банкови дейности, свързани с извършителите. Чрез щателен анализ и наблюдение служителите на правоприлагащите органи сглобяват организационната структура на престъпната мрежа и проследяват потока на незаконните средства.

Противозаконната дейност е обхващала редица измамни практики – от валутни транзакции до извънборсова търговия с виртуални валути, като е улеснявала незаконния обмен на различни субекти, включително корейски агенти за покупки и дружества за трансгранична търговия.

Репресиите на Китай срещу измамите с крипто борси демонстрират решителния регулаторен отговор на незаконните дейности в крипто пространството. Координираните усилия на правоприлагащите органи подчертават ангажимента на правителството за опазване на финансовата цялост и борба с измамните практики.

Успешната операция служи като предупреждение за потенциалните извършители и откроява значението на спазването на крипто регулациите в пространството на дигиталните активи. Тъй като властите продължават да засилват мерките за надзор и правоприлагане, участниците на пазара се призовават да проявяват бдителност и да спазват законовите и регулаторните изисквания, за да намалят рисковете, свързани с незаконни дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.