НАЧАЛО Крипто Крими

ИЗВЪНРДЕНО: Бившият директор на Binance може да лежи 3 години в затвора

24.04.2024 10:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ИЗВЪНРДЕНО: Бившият директор на Binance може да лежи 3 години в затвора

Неотдавнашната препоръка на Министерството на правосъдието на САЩ относно Чанпен Джао, основателя на Binance, предизвика сериозни спорове на пазара.

През ноември миналата година Джао се призна за виновен в нарушаване на Закона за банковата тайна, което доведе до оставката му като главен изпълнителен директор на Binance. Самата борса призна за тези нарушения, което доведе до голяма санкция в размер на $4.32 милиарда. Тъй като Джао очаква присъдата на 30 април, Министерството на правосъдието се застъпва за 36-месечен затвор заедно с глоба от $50 милиона.

Тежестта на предложената присъда е значима по няколко причини. Федералните насоки за присъдите обикновено ограничават максималния срок на лишаване от свобода до 18 месеца за подобни нарушения. Въпреки това Министерството на правосъдието твърди, че нарушението на Джао е не само умишлено, но има и далечни последици. В неотдавнашно досие се посочва,

Въпреки че Министерството на правосъдието набляга на сериозността на престъпленията на Джао, критиците на регулатора подчертават приноса на милиардерът към индустрията. Например Binance процъфтява под негово ръководство, за да се превърне в една от най-големите и влиятелни борси в световен мащаб.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.