НАЧАЛО Крипто Крими

Президентът на Колумбия предполагаемо е приел нелегални крипто дарения в размер на $500,000

12.05.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на Колумбия предполагаемо е приел нелегални крипто дарения в размер на $500,000

Колумбийският президент Густаво Петро е изправен пред обвинения, че е приел над $500,000 в дигитални токени от измамен крипто проект, за да финансира кампанията си през 2022 г.

Според съобщения от местни медии базираният в Колумбия проект за криптовалута Daily COP е направил незаконно дарение от 2 милиарда колумбийски песос, приблизително $514,036, в криптовалута за кампанията на Петро през 2022 г.

Бившият изпълнител на проекта за токени Омар Ернандес разкри пред радио Каракол, че дарението е станало по време на среща през февруари 2022 г. между съоснователя на Daily COP Себастиан Бетанкур и тогавашния ръководител на кампанията на Петро Рикардо Роа в пекарна в Богота.

Ернандес твърди, че е присъствал на срещата, на която дискусиите са включвали не само дарението, но и са засегнали предимствата на криптовалутите като алтернатива на традиционните банкови системи. Съобщава се, че целта на срещата е била да се проучи възможността за създаване на съвместно предприятие или алианс с правителството, с акцент върху регулирането и приемането на блокчейн технологията.

Това твърдение се прибавя към поредицата от твърдения, свързани с предизборната кампания, с които се сблъсква президентът Петро по време на своето председателство. Миналата година главната прокуратура на Колумбия започна разследване на предполагаемото незаконно финансиране на кампанията на Петро през 2022 г. Тези събития подчертават продължаващия контрол върху политическото финансиране и пресичането на криптовалутите с традиционните управленски структури.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.