НАЧАЛО Крипто Крими

Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

04.05.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръководител на крипто борса се призна за виновен в прането на $9 милиарда

Александър Винник, руски гражданин, се призна за виновен за участие в заговор за пране на пари, включващ борсата за криптовалути BTC-e.

Под ръководството на Винник BTC-e обработва транзакции за над $9 милиарда, като привлича над един милион потребители в световен мащаб, включително много от САЩ. Министерството на правосъдието на САЩ разкри ролята на BTC-e в прането на средства от престъпни дейности като хакерство и трафик на наркотици.

Признаването на вината на Виник означава важна стъпка в борбата на Министерството на правосъдието на САЩ срещу международните финансови престъпления. Присъдата му ще бъде определена от съдия от федерален окръжен съд, като се вземат предвид Насоките за определяне на присъди на САЩ и други фактори.

BTC-e е работила без основни мерки за спазване на законодателството, като регистрация във FinCEN и липса на протоколи за противодействие на прането на пари или KYC процедури, което я прави привлекателна за тези, които се стремят да прикрият транзакции. Участието на Винник в създаването на фиктивни компании и сметки улеснява незаконните парични потоци през BTC-e, което води до престъпни загуби, надхвърлящи $121 милиона.

Това дело е част от по-широките усилия за регулиране на криптовалутите в световен мащаб и за борба с рисковете от пране на пари. Министерството на правосъдието похвали сътрудничеството на Гърция при екстрадирането на Виник, което отразява международното сътрудничество в областта на правоприлагането. FCA на Обединеното кралство също засили надзора върху пазара на криптовалути, като призна повишените рискове от прането на пари и отдели ресурси за регулиране.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.