НАЧАЛО Крипто Крими

Крипто инвеститор арестуван в Дубай – полицията предполагаемо го е измъчвала

11.05.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто инвеститор арестуван в Дубай – полицията предполагаемо го е измъчвала

Задържането на американския предприемач в областта на криптовалутите Едел Сие в Дубай в рамките на правен спор със Сам Лий, главен изпълнителен директор на фалиралия крипто фонд HyperVerse, предизвика твърдения за изтезания и опасения за неговото благосъстояние.

Сие твърди, че е бил измъчван, за да подпише фалшиво признание от дубайската полиция по време на разпита му след ареста му на летището през март.

В запис на затворническо обаждане, получен от Guardian, Сие подробно описва случаите на физическо насилие и заплахи от страна на полицията, включително заплахи за изнасилване, отправени към него и съпругата му. Той също така описва, че по време на разпита е бил бит, удрян и са му били нанасяни удари с остри предмети в ребрата.

Съпругата на Сие, която се страхува от ответни действия заради това, че говори открито, разкри как съпругът ѝ е бил задържан в затвора Ал Барша през последните два месеца, където му е бил отказан достъп до дрехи и медицинско обслужване. Тя твърди, че арестът му се дължи на правен спор, иницииран от един от неговите бизнес партньори, освен Лий, който го обвинява в кражба.

Лий обаче отрича да е бизнес партньор с Хсиех и омаловажава участието му в предишното им предприятие – Fomodex, борса за криптовалути. Той призна, че е наясно със съдебното производство срещу него, но отрича да е извършил каквото и да било нарушение.

Междувременно Лий е изправен пред обвинения в САЩ за предполагаемата си роля в HyperVerse, която американските прокурори описват като пирамида и Понци схема. Лий отрича да носи каквато и да е отговорност за схемата и критикува действията на Министерството на правосъдието на САЩ.

Консулството на САЩ в Дубай е било уведомено за ситуацията на Сие, но е заявило, че не може да се намеси пряко. Твърденията за малтретиране и изтезания от страна на емиратската полиция срещу чужденци, задържани в страната, не са рядкост, което поражда опасения за безопасността на Сие и за по-широкото положение с правата на човека в Дубай.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple срещу SEC – какво следва в съдебната битка?

Ripple предостави актуална информация за текущото си съдебно дело с Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

19.05.2024 18:00 2 мин. четене

Съдът одобри плана на Genesis за компенсация на стойност $3 милиарда

Съдът разреши на Genesis Global да разпредели приблизително $3 милиарда в брой и крипто на своите кредитори.

19.05.2024 12:00 2 мин. четене

Kрипто инфлуенсър се призна за виновен за участие в измама на стойност над $1 милион

В четвъртък във федералния съд в Бруклин, Томас Джон Сфрага, известен в света на криптовалутите като „TJ Stone“, призна участието си в телеграфна измама. Сфрага е измамил повече от дузина лица, като е натрупал над $1.3 милиона чрез измамни схеми.

19.05.2024 2:00 2 мин. четене

Тайван разкри крипто измама за над $6 милиона с помощта на Binance

Отделът за спазване на правилата за финансови престъпления (FCC) на Binance си партнира с Бюрото за разследване на Министерството на правосъдието на Тайван и Окръжната прокуратура на Тайпе, за да се справи със значителен случай на пране на пари, включващ измама с дигитални активи на стойност 200 милиона нови тайвански долара ($6.2 милиона).

18.05.2024 15:31 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.