НАЧАЛО Други

Това може да е най-лошият балон в историята на фондовия пазар

27.02.2024 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Това може да е най-лошият балон в историята на фондовия пазар

Цикличният характер на фондовия пазар е очевиден, като периодите на растеж и спад се прекъсват от периодично образуване и спукване на балони поради непредвидени събития.

Съществуват опасения дали сегашният подем на изкуствения интелект (AI) ще последва траекторията на дотком балона, особено като се има предвид неотдавнашното вълнение на пазара след отчета за приходите на Nvidia. Въпреки потенциала на AI си струва да се отбележат паралелите с предишните балони.

AI, подобно на дотком ерата, има огромен пазарен потенциал и бързи иновации. Въпреки това днешният пейзаж на AI се отличава с по-силни бизнес модели и фокус върху подобряването на когнитивните способности.

Първите признаци на сходство с ерата на дотком се виждат в представянето на фондовия пазар, което предполага потенциален връх на балона на хоризонта.

Според Apollo настоящият балон на AI надхвърля технологичния балон от 90-те години на миналия век, за което свидетелства значително по-високият форуърден коефициент P/E за водещите технологични акции.

Това несъответствие подчертава разминаването между оценките на технологичните и по-широките пазари, като подчертава сложността на настоящия пазарен пейзаж.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Какво мисли съоснователят на PayPal за въздействието на изкуствения интелект

Питър Тийл, известен като съосновател на PayPal и видна фигура в технологичната индустрия, неотдавна изрази загриженост относно въздействието на изкуствения интелект (AI) върху различни умения.

19.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.