НАЧАЛО Други

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

22.02.2024 21:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

Преди обявяването на резултатите в сряда след излизането им на пазара тревогата на инвеститорите доведе до спад на акциите със 7%, тъй като някои от тях предпочетоха да приберат печалбите си.

Резултатите надхвърлиха очакваниятa. След като затвориха сесията в сряда на ниво от $674.72, акциите отбелязаха забележителен ръст от 14% в следборсовата търговия, преминавайки границата от $700.

Един анализатор отбеляза: “В перспектива, повече от една трета от неотдавнашния ръст на стойността на S&P 500 се дължи на Nvidia.” Влиянието на Nvidia е толкова голямо, че вече се доближава до мащаба на целия фондов пазар на Германия.

В допълнение към резултатите на Nvidia, други технологични гиганти допринесоха за движението на пазара. Пазарната капитализация на Microsoft, възлизаща на $3 трилиона, се повиши с 1.7%, докато Apple, оценявана на $2.8 трилиона, отбеляза умерен ръст.

Доминацията на големите технологични фирми кара инвеститорите да се замислят: Може ли пазарът да поддържа динамиката си без техния принос? Като се има предвид значителното им влияние, всеки спад на тези акции може да се отрази на по-широкия пазар и да предизвика корекция.

Положителните настроения след отчета за приходите на Nvidia предизвикаха глобална тенденция за повишаване на риска, като японският индекс Nikkei 225 достигна рекордни стойности с ръст от 2.2%.

Що се отнася до бъдещето на Nvidia, очакванията остават високи, като се има предвид, че компанията е постигала по-добри резултати от пазара през 12 от последните 13 тримесечия. Доверието на инвеститорите в компанията се запазва, пример за което е значителното увеличение на дяловете на хедж фонда Tudor Investment в Nvidia, което подчертава продължаващата им вяра в перспективите на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва повечето азиатски валути

Основните азиатски валути, на които преди се гледаше като на потенциални претенденти за надмощие на щатския долар, сега се сблъскват със значителни затруднения на валутните пазари.

16.04.2024 11:00 2 мин. четене

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.