НАЧАЛО Други

Как компанията на Уорън Бъфет успя да засенчи S&P 500

26.02.2024 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Как компанията на Уорън Бъфет успя да засенчи S&P 500

Уорън Бъфет остава доста признат във финансовата сфера благодарение на устойчивия растеж на Berkshire Hathaway, която през годините показа впечатляваща експанзия.

Изключителните резултати на Berkshire Hathaway под ръководството на Бъфет стават очевидни, когато се сравняват с по-широкия пазар, по-специално с S&P 500. Бъфет започва да придобива акции на Berkshire Hathaway през 1962 г., като в крайна сметка до 1965 г. придобива контролния пакет акции.

Забележително е, че акциите на Berkshire демонстрират значителен ръст под ръководството на Бъфет, надминавайки индекса S&P 500. Според данни от StockMKTNewz, Berkshire Hathaway е надминала индекса поне в 140 случая, откакто Бъфет е поел контрола.

 

Данните сочат, че Berkshire Hathaway е отбелязала невероятен скок от 4,384,748 %, откакто Бъфет е поел управлението, докато S&P 500 е отбелязал сравнително скромна възвръщаемост от 31,223 % през същия период.

Инвестиционният подход на Бъфет

Инвестиционната философия на Бъфет, характеризираща се с дългосрочна стратегия, ориентирана към стойността, несъмнено е допринесла за успеха на Berkshire Hathaway. Диверсифицираното портфолио на конгломерата в различни отрасли му е позволило да се ориентира в икономическите предизвикателства и да се възползва от възможностите.

Инвестиционната стратегия на Бъфет включва придобиване на предприятия със сериозни конкурентни предимства на преференциални цени. Той набляга на задълбоченото разбиране на бизнеса преди да инвестира, като се пази от спекулативни ходове, наподобяващи хазарт. В съветите си той препоръчва подхода “купи и дръж“, като задържа качествени акции за дълъг период от време.

Макар че S&P 500 отразява по-широките пазарни тенденции, значителното превъзходство на Berkshire Hathaway подчертава уникалните стратегии и решения на Бъфет през годините, които включват редовно актуализиране на портфейла.

Перспективи на Уолстрийт

Междувременно анализатор от Уолстрийт в TipRanks прогнозира потенциално повишение на акциите на Berkshire Hathaway през следващите 12 месеца.

Въз основа на представянето на акциите през последните три месеца анализаторът прогнозира средна целева цена от $435, което показва 4.26% промяна спрямо предходната регистрирана цена от $417.22.

Високата прогноза съвпада със средната стойност от $435, докато ниската прогноза съответства на същата цифра. Тази последователност в ценовите цели може да показва преобладаващо доверие в текущата оценка на Berkshire Hathaway.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва всички останали валути през 2024 година

Няколко нововъзникващи икономики в Азия, Африка и Латинска Америка започнаха да полагат усилия за намаляване на зависимостта си от щатския долар с цел да отслабят неговия световен статут на резервна валута.

19.04.2024 19:36 2 мин. четене

Топ 3 AI акции, които може да са по-добра инвестиция от криптовалутите

Пазарът на криптовалути не веднъж е демонстрирал потенциала си за повишаване на стойността на портфейлите на инвеститорите.

19.04.2024 18:00 2 мин. четене

Икономиката на Китай надмина очакванията за първото тримесечие на 2024 година

Според публикуваните във вторник правителствени данни китайската икономика е надхвърлила очакванията през първото тримесечие на годината, повлияна от политиките за стимулиране и увеличеното търсене.

19.04.2024 16:00 2 мин. четене

Какво мисли съоснователят на PayPal за въздействието на изкуствения интелект

Питър Тийл, известен като съосновател на PayPal и видна фигура в технологичната индустрия, неотдавна изрази загриженост относно въздействието на изкуствения интелект (AI) върху различни умения.

19.04.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.