НАЧАЛО Алткойни

Топ криптовалути, които да следите през следващите два месеца

ноември 7, 2023 12:00 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ криптовалути, които да следите през следващите два месеца

Дали в момента сме свидетели на ранните етапи на бичия пазар, или това може да е най-значимият бичи капан през живота на крипто сектора?

Отговорите остават несигурни. Всъщност точното прогнозиране на бичи пазари е меко казано предизвикателство. То трябва да се разглежда по-скоро като предположение или изведено мнение.

В тази статия се задълбочаваме в някои от криптовалутите, които проявяват уникални характеристики и обещаващи разработки, което потенциално ги прави да се открояват в постоянно развиващия се криптопазар.

Биткойн (BTC)

Работейки върху децентрализиран блокчейн, Биткойн функционира без централизиран надзор, което го отличава от валутите, емитирани от правителството, и конвенционалните банкови системи. Всяка транзакция с Биткойн се записва щателно в публично достъпна счетоводна книга, което гарантира едновременно прозрачност и сигурност.

Често наричан “дигитално злато”, Биткойн е добре познат като средство за съхранение на стойност. Ограниченото предлагане от 21 милиона монети засилва неговата дефицитност, като отваря вратата за възможност за дългосрочно повишаване на стойността. С потенциалното одобрение на спот ETF за Биткойн и наближаващото халвинг събитие на Биткойн през 2024 г. крипто анализаторите са оптимистично настроени за BTC.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic, обозначавана като ETC, е криптовалута, възникнала в резултат на форк в мрежата на Етериум през 2016 г. Тя поддържа оригиналната верига и философията “кодът е закон”. ETC функционира и като децентрализирана дигитална валута, като транзакциите ѝ се записват в публична счетоводна книга.

Исторически погледнато, ETC е показвала значителна възвръщаемост по време на всеки цикъл. За да се максимизират печалбите, може да се обмисли закупуване на ETC през ноември и задържане до настъпване на желания скок. Тази стратегия се препоръчва за високорискови инвеститори, които са наясно със свързаните с нея рискове и са готови да изчакат следващия цикъл, независимо кога ще настъпи.

Solana (SOL)

Solana е бързо развиваща се блокчейн платформа, предназначена за високопроизводителни децентрализирани приложения (dApps) и криптовалути. Нейната отличителна черта се състои в това, че набляга на мащабируемостта и скоростта. Solana използва уникален консенсусен механизъм, известен като Proof-of-History (PoH), за да постигне бърза обработка на транзакциите.

Напоследък Solana достигна нови ценови върхове. През октомври и ноември SOL излезе от низходящия си тренд, постигайки 500% възвръщаемост от историческото дъно на предишния цикъл.

Chainlink (LINK)

Chainlink, често обозначавана като LINK, се откроява като видна криптовалута с ключово значение за пейзажа на децентрализираните финанси (DeFi) и смарт договорите. Тя беше въведена, за да се справи с предизвикателството за свързване на базираните на блокчейн смарт договори с реални данни и външни системи.

Въпреки забележителния скок на токена LINK с 200% през последните два месеца и половина, остава значителен неизползван потенциал. Токенът LINK все още изостава със 75% от предишния си исторически връх (ATH) и много анализатори очакват потенциално двукратно увеличение от сегашната му цена по време на следващата бича фаза.

Compound (COMP)

Compound, символизиран като COMP, е криптовалута, свързана с протокола Compound, децентрализирана платформа за отпускане и вземане на заеми, изградена върху блокчейна на Етериум. Тази платформа дава възможност на потребителите да дават назаем своите криптовалути и да начисляват лихви, както и да заемат активи, използвайки своите криптопасиви като обезпечение.

Експертите изразяват по-голям оптимизъм за COMP в сравнение с AAVE поради спада на токена с повече от 90% спрямо ATH. Дори ако токенът COMP достигне половината от предишния си ATH от $854, той все още ще притежава потенциала да донесе над осемкратна възвръщаемост при следващия бичи скок.

Aave (AAVE)

Aave, представена от AAVE, е криптовалута, обвързана с протокола Aave – децентрализирана финансова платформа, изградена върху Етериум. Aave е призната главно заради функционалността си за отпускане и вземане на заеми в рамките на DeFi екосистемата.

Инвеститорите проявяват бичи нагласи към AAVE, тъй като тя се явява водещият DeFi протокол с над $7 милиарда обща заключена стойност (TVL). Траекторията на токените на AAVE изглежда възходяща и се очаква AAVE да достигне $300 до следващата бича фаза.

THORChain (RUNE)

THORChain, с индикатор RUNE, представлява криптовалута, свързана с децентрализиран протокол за ликвидност, изработен върху блокчейн технология. Нейната основна роля е да улеснява обмена на активи между веригите, като позволява на потребителите да разменят дигитални активи от различни блокчейни по ненадежден и децентрализиран начин.

THORChain привлече вниманието заради способността си да свързва различни блокчейни, опростявайки процеса на прехвърляне и търговия с активи на потребителите в различни мрежи. Това повишава оперативната съвместимост на блокчейн екосистемата, допринасяйки за по-безпроблемна и отворена финансова рамка.

Basic Attention Token (BAT)

Basic Attention Token, признат като BAT, служи като криптовалута и полезен токен, свързан с браузъра Brave и екосистемата BAT. Токенът е изработен, за да революционизира сектора на онлайн рекламата, като насърчава по-ориентирано към неприкосновеността на личния живот и по-удобно за потребителите сърфиране.

BAT функционира като средство за възнаграждаване на потребителите за тяхното взаимодействие с онлайн рекламите. Потребителите, които избират да гледат реклами, получават в замяна BAT токени, които могат да използват в подкрепа на създателите на съдържание и издателите или да обменят за други дигитални активи.

BAT проявява сезонни тенденции на пазара на криптовалути. Тези, които я придобият в най-ниските ѝ ценови точки, могат потенциално да получат значителна възвръщаемост.

Neo

Neo, често наричан “китайският Етериум“, се очертава като известна блокчейн платформа и криптовалута. Основана през 2014 г. от Да Хонгфей и Ерик Джан, Neo е проектирана така, че да улеснява създаването на децентрализирани приложения (dApps) и смарт договори, като печели значително признание за ролята си в блокчейн екосистемата.

Neo възприема отличителен консенсусен механизъм, известен като Delegated Byzantine Fault Tolerance (dBFT), чиято цел е да увеличи сигурността и мащабируемостта. Този механизъм дава възможност на Neo да обработва значителен обем транзакции в секунда, което го прави подходящ за широк спектър от приложения.

Екосистемата на Neo включва още една местна криптовалута, наречена GAS, използвана за такси за транзакции и управление на мрежата. Екипът и общността на разработчиците на Neo полагат постоянни усилия за разширяване на възможностите на платформата и за привличане на разработчици, които да надграждат върху нейната инфраструктура.

Заключение

С наближаването на последните месеци на 2023 г. пейзажът на криптовалутите е готов за интригуващи постижения и възможности. Деветте водещи криптовалути, описани в тази статия, се отличават с характеристики и случаи на използване, които ги отличават от останалите. От утвърдени стожери като Биткойн и Етериум до иновативни начинания като Solana, всеки дигитален актив притежава потенциала да окаже значително влияние.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.