НАЧАЛО Други

Топ компания в крипто майнинга на прага на фалита

декември 21, 2022 11:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ компания в крипто майнинга на прага на фалита

Core Scientific - една от най-големите публично търгувани компании за добив на криптовалути в САЩ - скоро ще подаде молба за защита от фалит по глава 11.

Това гласи доклад на CNBC, който се позовава на лице, което предполагаемо е запознатo с развитието.

Core Scientific добива криптовалути, използващи доказателство за работа – като Биткойн. Процесът включва захранване на центрове за данни в цялата страна, пълни с високоспециализирани компютри, които решават математически задачи, за да потвърждават транзакциите и едновременно с това да създават нови токени. Процесът изисква скъпо оборудване и много електроенергия.

Компанията ще подаде молба за защита от фалит в Тексас рано сутринта в сряда, но няма да се ликвидира, се твърди в доклада. Споменава се също така, че фирмата ще продължи да работи нормално, докато постигне споразумение с притежателите на старши дълг.

Въпреки че подобни бизнеси се сблъскват с финансови затруднения по време на мечия пазар, Core Scientific е първата публично регистрирана компания, която обявява фалит.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Какво може да обърне посоката на цената?


По-рано през декември инвестиционната банка B Riley предложи план за финансиране на стойност $72 милиона, който би позволил на Core Scientific да избегне фалита.

„По наше мнение по-голямата част от проблемите на Core Scientific са наложени от самата нея и могат да бъдат коригирани в комбинация с открита, прозрачна дискусия и постоянно участие с нейните кредитори и притежатели на акции“, се казва в изявление на B Riley.

Както се отбелязва в доклада, Core Scientific поддържа положителен паричен поток, но приходите ѝ са били сериозно повлияни от мечия пазар и спада на цената на Биткойн и не са достатъчни, за да покрият разходите за финансиране на добива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене