НАЧАЛО Други

Лидер в Биткойн добива на ръба – ще бъде ли спасен?

декември 15, 2022 19:55 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лидер в Биткойн добива на ръба – ще бъде ли спасен?

Riley Financial, един от най-големите кредитори на Core Scientific, твърди, че фалитът не е решение на проблемите на добивната компания, а вместо това ѝ предлага нов финансов спасителен пояс.

Според информацията кредиторът предлага $72 милиона, безкасово финансиране при благоприятни условия, което ще осигури на компанията възможност да се съвземе от загубите през следващите две години.

По-рано от Core Scientific разкриха, че всички варианти, дори и фалитът, са били на масата, след като в края на октомври компанията спря плащанията по главницата и лихвите към кредиторите и финансиранията за оборудване.

B.Riley смятат, че финансовите проблеми на Core Scientific са създадени от самите тях и могат да бъдат коригирани с открита, прозрачна дискусия и постоянна съвместна работа с кредиторите и притежателите на акции.

Кредиторът смята, че проблемите са в резултат на „агресивна, зле обмислена стратегия“ от страна на добивната компания да разшири съоръженията за добив и захранване. Също така е посочено, че Core Scientific никога не продава наличните Биткойн притежания и не хеджира цените.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн продължава да напуска борсите – защо това може да е добра индикация?


В условията на предложението от B.Riley се посочва, че ще бъде предоставен капитал, който да позволи на Core Scientific да изплати дълговете си и да избегне фалита, като $40 милиона от тях кредиторът заяви, че е готов да предостави незабавно и без никакви условия.

За останалата част от предложеното финансиране има условие, че при цена на Биткойн (BTC) от $18,500 и под, всички плащания по главницата към кредиторите на оборудването ще трябва да бъдат спрени, докато цената на актива не се възстанови до $18,500.  

След като това се случи, предложението предвижда свободните парични потоци да бъдат разпределяни каскадно на заемодателите финансирали оборудването под формата на лихви и частични плащания по главницата, докато те не бъдат изцяло покрити.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Закупилите NFT на Porsche могат да ги върнат в срок от 14 дни

Porsche създаде прецедент в сферата на NFT с включването на 14-дневен срок за връщане в условията на дебютната си колекция.

януари 28, 2023 11:00 2 мин. четене

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене