НАЧАЛО Други

Защо акциите на Core Scientific скочиха с близо 200%?

16.12.2022 15:46 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо акциите на Core Scientific скочиха с близо 200%?

Акциите на криптодобивната компания Core Scientific се покачиха с близо 200% през последните четири дни след приемането на предложението от страна на B.Riley Financial за финансиране.

Акциите на закъсалия крипто миньор струваха малко над $0.13 на 12 декември, преди да се покачат до около $0.40 при затварянето на пазара на 15 декември, което е ръст от 198%.

По данни на Marketbeat на 15 декември търговците са придобили 6,572 кол опции, което е със 136% повече от средния обем от 2,780. Това показва, че мнозина са бичи настроени към акциите и вярват, че цената ще продължи да се покачва.

Рали при Биткойн (BTC) може да доведе положителен обрат за компанията, тъй като Core Scientific беше засегната от поредица лоши новини свързани с актива през 2022 г. 

Добвината компания беше силно засегната от по-широкия пазарен спад и в подадения отчет на 26 октомври посочи ниската цена на BTC, високите цени на електроенергията и отказа на Celsius да изплати заем в размер на $2.1 милиона като причини, поради които може да не изпълни някои от задълженията си.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Легендарен анализатор предвиди срива – какво прогнозира сега?


На 22 ноември, когато компанията призна в тримесечен отчет, че паричните ѝ резерви може да бъдат изчерпани до края на тази година и че не вярва, че ще успее да набере средства чрез финансиране предвид настоящите пазарни условия.

На 14 декември платформата за финансови услуги B.Riley Financial сподели на акционерите и кредиторите на Core Scientific план за финансиране на стойност $72 милиона, който според кредитора е достатъчен, за да предотврати фалита на майнинг компанията.

Кредиторът е готов да даде част от финансирането в размер на $40 милиона веднага и без условия. За останалата част от предложеното финансиране има условие, че при цена на BTC от $18,500 и надолу, всички плащания по главницата към кредиторите на оборудването ще трябва да бъдат спрени, докато цената на криптоактива не се възстанови до $18,500.  

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Рецесията идва за САЩ според “Кралят на облигациите”

Джефри Гъндлах, главен изпълнителен директор на DoubleLine Capital, поддържа отдавнашното си убеждение, че Съединените щати се насочват към икономически спад.

22.05.2024 16:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.