НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Какво може да обърне посоката на цената?

декември 20, 2022 20:32 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Какво може да обърне посоката на цената?

Биткойн (BTC) премина през тежка 2022 г., като активът се коригира с над 70% от историческия си връх от около $69,000. 

Представянето на водещата криптовалута корелира и с фондовия пазар, като инвеститорите търсят признаци на сила и намиране на дъно за евентуално рали през 2023 г. 

Стратегът от Bloomberg Intelligence Майк Макглоун прогнозира, че Биткойн вероятно ще преживее „топъл период“ и ще възобнови ралито си и потенциално ще надмине финансовите пазари, заяви той в туит. 

Стратегът отбеляза още, че способността на Биткойн да се покачи ще бъде повлияна от промяната на агресивната парична политика на Федералния резерв. 

Макглоун написа:

Очаква ни топло време: Световният бенчмарк дигитален актив понесе удар през 2022 г. заедно с повечето други, но изглежда, че Биткойн е готов да възобнови склонността си към превъзходство. Когато Фед се насочи към облекчаване.

В своя анализ стратегът добави, че през 2023 г. световната икономика ще се съсредоточи върху потенциален по-нататъшен спад, като Биткойн вероятно ще придобие популярност и ще се превърне в дигитално обезпечение. Той посочи, че корелацията на флагманската криптовалута с индекса Nasdaq може да се превърне в подкрепа за дигиталния актив. 

Настроенията на Макглоун идват, след като Биткойн не успя да задържи печалбите, вдъхновени от положителните данни за индекса на потребителските цени (CPI) и инфлацията. 

Действително, BTC си възвърна ключовата позиция от $18,000, но активът стана свидетел на засилени мечи настроения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Кои криптовалути да следим тази седмица?


По-рано Макглоун беше отбелязал, че криптовалутите, начело с Биткойн, вероятно ще бъдат силно облагодетелствани от настоящия мечи пазар във финансовия сектор. 

В аргументацията си Макглоун заяви, че криптовалутите са най-бързо развиващата се технология, която ще има предимство, след като настоящите пазарни условия приключат. Междувременно експертът твърди, че Биткойн вероятно ще достигне исторически връх от около $100,000 през следващите години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене