НАЧАЛО Други

Terraform Labs: Обвиненията са силно политизирани

септември 29, 2022 15:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terraform Labs: Обвиненията са силно политизирани

След срива на стабилните монети на Terra, южнокорейските прокурори издирват основателя на Terraform Labs (TFL) - До Куон, заради предполагаемата му роля в нарушаването на законите за капиталовите пазари.

Компанията ясно изразява позицията си, че токенът LUNA никога не е бил ценна книга, което предполага, че криптовалутата не трябва да се счита за незаконна по обвиненията, които прокурорите вземат предвид.

Говорител на фирмата заяви в сряда, че случаят се е превърнал в “силно политизиран” и че южнокорейските прокурори проявяват “несправедливост и неспособност да спазват основни права“.

По-рано този месец съдът издаде на прокурорите заповеди за арест на До Куон и други ключови вътрешни лица от TFL, но задържането им ще бъде трудно, тъй като се смята, че всички те живеят в Сингапур. Местната полиция обаче заяви, че Куон вече не живее там.

Интерпол вече са издали червена бюлетина [известие за издирване на лица] на основателя на Terra. Въпреки многобройните усилия на различни агенции да го задържат, До Куон твърди, че не бяга. В туитове той казва, че се разхожда, посещава търговски центрове и твърди, че не е получавал известие от Интерпол.

Говорителят на Terra отказа да предостави подробности за местонахождението на До Куон, като заяви, че въпросът е личен поради съображения за физическа сигурност на него и семейството му. Той също така заяви, че е имало опити за проникване в резиденциите на крипто предприемача в Южна Корея и Сингапур.

Твърдението на компанията издател, че LUNA не е ценна книга, не може лесно да бъде оспорено, тъй като регулаторният статут на криптовалутите и стабилните монети все още не е определен.


СВЪРЗАНО: До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите


Съобщава се, че Комисията по ценни книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ е разглеждала дали фирмата е нарушила закона за ценните книжа и инвестиционните продукти, но резултатът от това разследване все още не е известен.

Terraform предполага, че южнокорейските прокурори са разширили обхвата на това, което представлява ценна книга, за да признаят жалбите, подадени във връзка със срива на Terra.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.