НАЧАЛО Други

Terraform Labs: Обвиненията са силно политизирани

септември 29, 2022 15:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Terraform Labs: Обвиненията са силно политизирани

След срива на стабилните монети на Terra, южнокорейските прокурори издирват основателя на Terraform Labs (TFL) - До Куон, заради предполагаемата му роля в нарушаването на законите за капиталовите пазари.

Компанията ясно изразява позицията си, че токенът LUNA никога не е бил ценна книга, което предполага, че криптовалутата не трябва да се счита за незаконна по обвиненията, които прокурорите вземат предвид.

Говорител на фирмата заяви в сряда, че случаят се е превърнал в „силно политизиран“ и че южнокорейските прокурори проявяват „несправедливост и неспособност да спазват основни права„.

По-рано този месец съдът издаде на прокурорите заповеди за арест на До Куон и други ключови вътрешни лица от TFL, но задържането им ще бъде трудно, тъй като се смята, че всички те живеят в Сингапур. Местната полиция обаче заяви, че Куон вече не живее там.

Интерпол вече са издали червена бюлетина [известие за издирване на лица] на основателя на Terra. Въпреки многобройните усилия на различни агенции да го задържат, До Куон твърди, че не бяга. В туитове той казва, че се разхожда, посещава търговски центрове и твърди, че не е получавал известие от Интерпол.

Говорителят на Terra отказа да предостави подробности за местонахождението на До Куон, като заяви, че въпросът е личен поради съображения за физическа сигурност на него и семейството му. Той също така заяви, че е имало опити за проникване в резиденциите на крипто предприемача в Южна Корея и Сингапур.

Твърдението на компанията издател, че LUNA не е ценна книга, не може лесно да бъде оспорено, тъй като регулаторният статут на криптовалутите и стабилните монети все още не е определен.


СВЪРЗАНО: До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите


Съобщава се, че Комисията по ценни книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ е разглеждала дали фирмата е нарушила закона за ценните книжа и инвестиционните продукти, но резултатът от това разследване все още не е известен.

Terraform предполага, че южнокорейските прокурори са разширили обхвата на това, което представлява ценна книга, за да признаят жалбите, подадени във връзка със срива на Terra.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Британски съд отхвърли иска на Крейг Райт за нарушаване на авторско право

С неотдавнашно съдебно решение в Обединеното кралство беше отхвърлен искът на Крейг Райт за спиране на дейността на Биткойн и Биткойн Кеш.

февруари 9, 2023 10:00 1 мин. четене

Algorand влиза в партньорство с индийски стартъпи и училища

Algorand обяви партньорства в Индия, включително сътрудничество с училища за разработване на образователни програми, които да подпомогнат развитието на Web3 в страната.

февруари 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Половината криптовалути ще изчезнат от пазара – Кевин О’Лиъри

В интервю за Скот Мелкер венчър капиталистът и водещ на „Shark Tank“ Кевин О’Лиъри прогнозира, че борсата за криптовалути Binance скоро може да бъде подложена на регулаторен натиск.

февруари 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Voyager връчва призовки на ръководителите на FTX и Alameda

Voyager Digital, фалирал брокер на криптовалути, е връчил призовки на бившия Сам Банкман-Фрид и други ръководители на FTX и Alameda Research.

февруари 8, 2023 16:00 2 мин. четене