НАЧАЛО Алткойни

Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

септември 26, 2022 17:03 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Интерпол издава червена бюлетина на основателя на Terra

Срещу основателя на фирмата зад криптовалутата LUNA - Terraform Labs - е издадена "червена бюлетина" от Интерпол.

Куон – основателя на Terraform Labs – в момента е преследван от южнокорейските власти за предполагаемо нарушение на Закона за капиталовия пазар. 

Създателят на екосистемата на Luna на прицел на Интерпол 

Според доклад на Bloomberg основателят на Terraform Labs, До Куон, е получил червена бюлетина от Интерпол. Докладът се позовава на текстово съобщение, получено от южнокорейските власти, което потвърждава факта, че До Куон е активно преследван от Интерпол.

Новината идва седмица, след като южнокорейските власти подадоха официално искане до Интерпол за издаване на червена бюлетина срещу Куон. Искането изглежда е било прието от международната полицейска организация.

Интерпол описва червената бюлетина като искане към правоприлагащите органи в цял свят да открият и проследят временно задържано лице в очакване на екстрадиция, предаване или подобно правно действие.

Издирването на основателя на Luna се засили през последните няколко седмици, като южнокорейските власти увеличиха усилията си за арестуването на До Куон. В момента той е преследван в родината си по обвинения, свързани с нарушаване на Закона за капиталовите пазари. 

По-рано бе потвърдено, че основателят на Terraform Labs пребивава в Сингапур. В изявление на сингапурската полиция обаче се потвърждава, че До Куон не се намира в града-държава, което накара служителите да увеличат усилията си за откриването на Куон.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и Solana (SOL): готови за отскок?


Освен това по-късно CEO-то даде множество разяснения в Twitter, като отхвърли, че е беглец, подчертавайки готовността си да сътрудничи на съдебните органи. Въпреки това Куон не е разкрил местоположението си пред властите.

Първоначално властите на Южна Корея подадоха искане до Министерство на външните работи на държавата за анулиране на паспорта на До Куон, след което подават друго искане до Интерпол за издаване на червена бюлетина.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини