НАЧАЛО Крипто Крими

Издадена е заповед за ареста на До Куон – основателя на Terra

септември 14, 2022 13:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Издадена е заповед за ареста на До Куон – основателя на Terra

Съдът издава заповед за арест на До Куон от Terra, докато LUNA се срива с 40% за 2 часа

Четири месеца след сривa на платформата Terra (LUNA) и нейната стабилна монета TerraClassicUSD (USTC), главният изпълнителен директор на Terraform Labs е изправен пред арест заедно с още няколко лица.

Действително, съдът в южнокорейската столица е издал заповед за арест на До Куон и още пет лица, позовавайки се на нарушения на Закона за капиталовите пазари на страната. Това гласи текстово съобщение от прокуратурата, каза Хуеон Ким от Bloomberg, на 14 септември.

Как се разви ситуацията?

Съоснователят на Terra е изправен пред обвинения в измама след опустошителния срив на екосистемата, който изтри $45 милиарда и постави началото на поредица от злощастни събития, опустошаващи целия крипто сектор.

През май До Куон беше обвинен в измама в поредица от туитове от човек, известен под псевдонима си FatManTerra, познат информатор в крипто индустрията и член на Terra Research Forum.


По-късно, през юли, властите издадоха „известие за пристигане“ за До Куон и ограничения за пътуване за съоснователя на Terraform Labs Даниел Шин, заедно с нахлуване в дома на Шин като част от разследването на срива на платформата и подозренията в измама.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо Биткойн и крипто пазарите спаднаха вчера?


Според съобщенията в средата на август До Куон е потърсил помощта на адвокати от местна правна фирма, за да му помогнат да подготви защита в очакване на евентуално съдебно дело срещу него и колегите му.

Крипто пазарът все още се опитва да се възстанови от последиците от имплозията на Terra, като самата монета LUNA се срина с повече от 40% само за два часа – от $4.19 до $2.29.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене