НАЧАЛО Крипто Крими

Издадена е заповед за ареста на До Куон – основателя на Terra

септември 14, 2022 13:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Издадена е заповед за ареста на До Куон – основателя на Terra

Съдът издава заповед за арест на До Куон от Terra, докато LUNA се срива с 40% за 2 часа

Четири месеца след сривa на платформата Terra (LUNA) и нейната стабилна монета TerraClassicUSD (USTC), главният изпълнителен директор на Terraform Labs е изправен пред арест заедно с още няколко лица.

Действително, съдът в южнокорейската столица е издал заповед за арест на До Куон и още пет лица, позовавайки се на нарушения на Закона за капиталовите пазари на страната. Това гласи текстово съобщение от прокуратурата, каза Хуеон Ким от Bloomberg, на 14 септември.

Как се разви ситуацията?

Съоснователят на Terra е изправен пред обвинения в измама след опустошителния срив на екосистемата, който изтри $45 милиарда и постави началото на поредица от злощастни събития, опустошаващи целия крипто сектор.

През май До Куон беше обвинен в измама в поредица от туитове от човек, известен под псевдонима си FatManTerra, познат информатор в крипто индустрията и член на Terra Research Forum.

По-късно, през юли, властите издадоха “известие за пристигане” за До Куон и ограничения за пътуване за съоснователя на Terraform Labs Даниел Шин, заедно с нахлуване в дома на Шин като част от разследването на срива на платформата и подозренията в измама.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо Биткойн и крипто пазарите спаднаха вчера?


Според съобщенията в средата на август До Куон е потърсил помощта на адвокати от местна правна фирма, за да му помогнат да подготви защита в очакване на евентуално съдебно дело срещу него и колегите му.

Крипто пазарът все още се опитва да се възстанови от последиците от имплозията на Terra, като самата монета LUNA се срина с повече от 40% само за два часа – от $4.19 до $2.29.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.