НАЧАЛО Крипто Крими

Издадена е заповед за ареста на До Куон – основателя на Terra

14.09.2022 13:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Издадена е заповед за ареста на До Куон – основателя на Terra

Съдът издава заповед за арест на До Куон от Terra, докато LUNA се срива с 40% за 2 часа

Четири месеца след сривa на платформата Terra (LUNA) и нейната стабилна монета TerraClassicUSD (USTC), главният изпълнителен директор на Terraform Labs е изправен пред арест заедно с още няколко лица.

Действително, съдът в южнокорейската столица е издал заповед за арест на До Куон и още пет лица, позовавайки се на нарушения на Закона за капиталовите пазари на страната. Това гласи текстово съобщение от прокуратурата, каза Хуеон Ким от Bloomberg, на 14 септември.

Как се разви ситуацията?

Съоснователят на Terra е изправен пред обвинения в измама след опустошителния срив на екосистемата, който изтри $45 милиарда и постави началото на поредица от злощастни събития, опустошаващи целия крипто сектор.

През май До Куон беше обвинен в измама в поредица от туитове от човек, известен под псевдонима си FatManTerra, познат информатор в крипто индустрията и член на Terra Research Forum.

По-късно, през юли, властите издадоха “известие за пристигане” за До Куон и ограничения за пътуване за съоснователя на Terraform Labs Даниел Шин, заедно с нахлуване в дома на Шин като част от разследването на срива на платформата и подозренията в измама.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо Биткойн и крипто пазарите спаднаха вчера?


Според съобщенията в средата на август До Куон е потърсил помощта на адвокати от местна правна фирма, за да му помогнат да подготви защита в очакване на евентуално съдебно дело срещу него и колегите му.

Крипто пазарът все още се опитва да се възстанови от последиците от имплозията на Terra, като самата монета LUNA се срина с повече от 40% само за два часа – от $4.19 до $2.29.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индия глоби крипто борсата Binance с $2.25 милиона

Индийското звено за финансово разузнаване (FIU) наложи глоба на крипто борсата Binance в размер на 188.2 млн. рупии ($2.25 милиона) за предоставяне на услуги на индийски клиенти, без да са спазени разпоредбите на страната за борба с прането на пари (AML).

20.06.2024 16:00 1 мин. четене

Съдят тайвански гражданин за крипто залози върху резултатите от изборите в страната

Мъж е обвинен в нарушаване на тайванския “Закон за отмяна на избора за президент и вицепрезидент”, след като е използвал онлайн сайт за крипто хазарт, за да залага на президентските избори.

20.06.2024 10:30 2 мин. четене

Турският “крипто барон” Фарук Озер започна своята присъда от 11,196 години затвор

Фарук Фатих Озер, основателят и бивш главен изпълнителен директор на борсата за криптовалути Thodex, започна да излежава присъда от 11,196 години затвор за измама на инвеститори с милиони.

19.06.2024 19:00 2 мин. четене

Двама ръководители на китайска банка замесени в нелегална крипто схема

Неотдавнашен случай, свързан с намиращата се в китай Bank of Huludao, разкри сложна схема за присвояване и пране на пари, осъществена от двама бивши ръководители с помощта на криптовалута.

19.06.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.