НАЧАЛО Крипто Крими

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

септември 18, 2022 16:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

„Не съм „в бягство“ или нещо подобно – [от] всяка правителствена агенция, която е проявила интерес да общува с нас, сме в пълно сътрудничество и нямаме какво да крием“, заяви Куон в тема в Twitter, отговаряйки на съобщения, че сингапурски полицейски служители са заявили, че роденият в Южна Корея мъж в момента не се намира в града-държава. 

До Куон, който според Ройтерс в момента се издирва от южнокорейските власти, каза още, че ще разкрие местоположението си на лица, ако са приятели, имат планове да се срещнат или участват в gps базирана уеб3 игра, като добави, че „в противен случай нямате работа да знаете моите gps координати“.

Въпреки че точното местонахождение на основателя на Terra остава неясно, южнокорейските власти вече се опитаха да ограничат възможностите му за пътуване, като издадоха заповед за арест на Куон и се опитаха да замразят паспорта му. 

Действията идват четири месеца след срива на стабилната монета TerraUSD, което унищожи средства на стойност приблизително $40 милиарда и ускори по-широкия срив на крипто пазара.

Съдът издаде заповед за арест на До Куон от Terra, като същевременно LUNA се срина с над 40% за броени часове след обявлението.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Чанпен Джао коментира глобалните крипто регулации


Четири месеца след сривa на платформата Terra (LUNA) и нейната стабилна монета TerraClassicUSD (USTC), главният изпълнителен директор на Terraform Labs е изправен пред арест заедно с още няколко лица.

Действително, съдът в южнокорейската столица е издал заповед за арест на До Куон и още пет лица, позовавайки се на нарушения на Закона за капиталовите пазари на страната. Това гласи текстово съобщение от прокуратурата, каза Хуеон Ким от Bloomberg, на 14 септември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Севернокорейски хакери свързани с кражбата на $100 милиона от Harmony

В понеделник ФБР потвърди, че Lazarus Group и APT 38 стоят зад кражбата на $100 милиона от блокчейн платформата Harmony през юни миналата година и са се опитали да изперат парите чрез протокола за поверителност RAILGUN.

януари 26, 2023 21:00 1 мин. четене

Европол задържа крипто на стойност над $19 милиона свързани с Bitzlato

Като част от мерките за правоприлагане, предприети срещу криптоборсата Bitzlato – Европол заяви, че са задържани крипто портфейли, в които има дигитални активи на стойност над $19 милиона.

януари 24, 2023 16:11 2 мин. четене

SEC също обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets

Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ обвини Аврам Айзенберг за хакването на Mango Markets, при което от платформата бяха откраднати криптоактиви на стойност $116 милиона.

януари 22, 2023 19:24 2 мин. четене

Вълна измами таргетира MetaMask портфейли – ето какво трябва да знаете

Джош Чавез, базиран в САЩ художник на NFT, създал колекционерски предмети за редица известни спортисти, стана жертва на измама.

януари 21, 2023 17:00 2 мин. четене