НАЧАЛО Крипто Крими

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

„Не съм „в бягство“ или нещо подобно – [от] всяка правителствена агенция, която е проявила интерес да общува с нас, сме в пълно сътрудничество и нямаме какво да крием“, заяви Куон в тема в Twitter, отговаряйки на съобщения, че сингапурски полицейски служители са заявили, че роденият в Южна Корея мъж в момента не се намира в града-държава. 

До Куон, който според Ройтерс в момента се издирва от южнокорейските власти, каза още, че ще разкрие местоположението си на лица, ако са приятели, имат планове да се срещнат или участват в gps базирана уеб3 игра, като добави, че „в противен случай нямате работа да знаете моите gps координати“.

Въпреки че точното местонахождение на основателя на Terra остава неясно, южнокорейските власти вече се опитаха да ограничат възможностите му за пътуване, като издадоха заповед за арест на Куон и се опитаха да замразят паспорта му. 

Действията идват четири месеца след срива на стабилната монета TerraUSD, което унищожи средства на стойност приблизително $40 милиарда и ускори по-широкия срив на крипто пазара.

Съдът издаде заповед за арест на До Куон от Terra, като същевременно LUNA се срина с над 40% за броени часове след обявлението.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Чанпен Джао коментира глобалните крипто регулации


Четири месеца след сривa на платформата Terra (LUNA) и нейната стабилна монета TerraClassicUSD (USTC), главният изпълнителен директор на Terraform Labs е изправен пред арест заедно с още няколко лица.

Действително, съдът в южнокорейската столица е издал заповед за арест на До Куон и още пет лица, позовавайки се на нарушения на Закона за капиталовите пазари на страната. Това гласи текстово съобщение от прокуратурата, каза Хуеон Ким от Bloomberg, на 14 септември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене

Издадена е заповед за ареста на До Куон – основателя на Terra

Съдът издава заповед за арест на До Куон от Terra, докато LUNA се срива с 40% за 2 часа

септември 14, 2022 13:28 1 мин. четене