НАЧАЛО Крипто Крими

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

септември 18, 2022 16:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

“Не съм “в бягство” или нещо подобно – [от] всяка правителствена агенция, която е проявила интерес да общува с нас, сме в пълно сътрудничество и нямаме какво да крием”, заяви Куон в тема в Twitter, отговаряйки на съобщения, че сингапурски полицейски служители са заявили, че роденият в Южна Корея мъж в момента не се намира в града-държава. 

До Куон, който според Ройтерс в момента се издирва от южнокорейските власти, каза още, че ще разкрие местоположението си на лица, ако са приятели, имат планове да се срещнат или участват в gps базирана уеб3 игра, като добави, че “в противен случай нямате работа да знаете моите gps координати”.

Въпреки че точното местонахождение на основателя на Terra остава неясно, южнокорейските власти вече се опитаха да ограничат възможностите му за пътуване, като издадоха заповед за арест на Куон и се опитаха да замразят паспорта му. 

Действията идват четири месеца след срива на стабилната монета TerraUSD, което унищожи средства на стойност приблизително $40 милиарда и ускори по-широкия срив на крипто пазара.

Съдът издаде заповед за арест на До Куон от Terra, като същевременно LUNA се срина с над 40% за броени часове след обявлението.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Чанпен Джао коментира глобалните крипто регулации


Четири месеца след сривa на платформата Terra (LUNA) и нейната стабилна монета TerraClassicUSD (USTC), главният изпълнителен директор на Terraform Labs е изправен пред арест заедно с още няколко лица.

Действително, съдът в южнокорейската столица е издал заповед за арест на До Куон и още пет лица, позовавайки се на нарушения на Закона за капиталовите пазари на страната. Това гласи текстово съобщение от прокуратурата, каза Хуеон Ким от Bloomberg, на 14 септември.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Нова тенденция сред крипто хаковете – крадците връщат откраднатите средства

Според неотдавнашен доклад на TRM Labs, компания занимаваща се с блокчейн разузнаване, през първото тримесечие на 2023 г. от крипто проекти са откраднати приблизително $400 милиона при серия от 40 атаки. Това бележи значителен спад от 70% в сравнение със същия период на 2022 г.

май 24, 2023 20:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.