НАЧАЛО Други

Съдът наложи забрана на Сам Банкман-Фрийд да използва смартфон

март 6, 2023 8:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Съдът наложи забрана на Сам Банкман-Фрийд да използва смартфон

Южният окръг на Ню Йорк поиска мобилната комуникация на Банкман-Фрийд да бъде ограничена до телефон, който не поддържа интернет, а сайтовете в белия списък на лаптопа му да бъдат използвани чрез специална VPN услуга.

В съдебното заявление се изисква също така правителството да знае IMEI, SIM, MAC и IMSI номера на мобилното му устройство, както и IP и MAC адресите на новия лаптоп.

Използването на компютър от Банкман-Фрийд е ограничено до конкретни продукти на GSuite като Google Drive и Docs и няколко платформи за развлечения като Netflix и Spotify.

Той може също така да разглежда определени новинарски сайтове, включително Bloomberg и Wall Street Journal. Освен това родителите му са задължени да инсталират софтуер за наблюдение на всички устройства в домакинството, а на Банкман-Фрийд е забранено да купува нови устройства.

Mладия предприемач е изправен пред доста обвинения – четири за измама и четири за заговор във връзка с управлението на FTX.

Според прокурорите Банкман-Фрийд се е наговорил с други служители на FTX за незаконно даряване на средства на клиенти на политици по време на междинните избори в САЩ през 2022 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Големи проблеми за Tether: Скандали поразяват най-търгуваната криптовалута в света


Освен това Нишад Синг, неговият бивш ръководител на инженерния отдел, вече се призна за виновен по наказателни обвинения, свързани с участието на FTX в свързания с нея маркет мейкър Alameda Research.

Междувременно крипто заемодателят BlockFi се бори да си възвърне акциите на Банкман-Фрийд в Robinhood в рамките на процедурата по несъстоятелност. Собствеността върху акциите на Robinhood е предмет на спор между FTX и BlockFi. FTX смята, че акциите принадлежат на Alameda, докато BlockFi твърди, че Банкман-Фрийд ги е притежавал чрез Emergent Technologies. Неотдавна съдията, ръководещ делото за несъстоятелност на BlockFi, нареди на Silvergate да върне депозит на BlockFi в размер на $9.85 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Портфолиото на Уорън Бъфет е засегнато от банковата криза

Повечето инвеститори в S&P 500 губят пари заради банковата криза и изглежда, че дори Уорън Бъфет не е застрахован.

март 20, 2023 11:01 2 мин. четене

Правителството на САЩ съзаде криза, твърди Тайлър Уинкълвос

Тайлър Уинкълвос, съосновател на борсата за криптовалути Gemini, наскоро се обърна към Twitter, за да изрази недоволството си от банковата система на САЩ.

март 20, 2023 10:00 2 мин. четене

Credit Suisse ще бъде придобита от най-голямата швейцарска банка

Според запознати извънредната подготовка ще позволи поглъщането да се осъществи без обичайния “шестседмичен период на консултации” с акционерите.

март 20, 2023 9:00 2 мин. четене

Имплозията на SVB предизвика паника и рязък скок на сделките на DeFi пазара

Неотдавнашните финансови проблеми на Silicon Valley Bank (SVB) предизвикаха вълнообразен ефект в сектора на децентрализираното финансиране (DeFi), както съобщава DappRadar, платформа за пазарна информация.

март 19, 2023 20:00 2 мин. четене