НАЧАЛО Други

Големи проблеми за Tether: Скандали поразяват най-търгуваната криптовалута в света

март 5, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големи проблеми за Tether: Скандали поразяват най-търгуваната криптовалута в света

Водещата стабилна монета Tether е изправенa пред нови предизвикателства. В статия, публикувана от Wall Street Journal в петък, се твърди, че компанията е разчитала на фалшиви документи и фиктивни корпорации, за да получи достъп до банковата система.

Публикацията цитира кореспонденция и записи като доказателство, че компанията майка на Tether е положила много усилия, за да поддържа връзки с традиционната финансова система и да открие банкови сметки.

В еднин от имейлите, цитирани от WSJ се посочва, че известен китайски търговец се е опитал да заобиколи банковата система, представяйки фалшиви фактури и договори за всеки депозит и теглене.

Стивън Мур, един от собствениците на Tether Holdings Ltd., призна тази дейност, преди да реши да се отдели от търговеца, тъй като го счита за твърде опасен.

В статията на WSJ се изтъква и използването на Tether от проблемни субекти, които са притежавали запорирани активи на стойност стотици милиони долари и са били свързани с терористични организации. Освен това се съобщава, че Министерството на правосъдието на САЩ разследва компанията.

Tether отговори на обвиненията, заявявайки, че докладът е “напълно неточен и подвеждащ”. Компанията също така подчерта, че Bitfinex и Tether спазват приложимите законови изисквания за борба с прането на пари, опознаване на клиента (KYC) и борба с финансирането на тероризма.

Дейността на Tether е съсредоточена около емитирането на USDT – стабилна монета, която се нарежда на трето място в света по пазарна капитализация, равняваща се на $71 милиарда. Като стабилна монета USDT е подкрепена от стабилен актив като щатския долар, което я прави популярна криптовалута за бързо влизане и излизане от сделки, без да се използват традиционни банки или фиатна валута.

Tether е особено популярена на пазари, където доларите са ограничени или не са налични, както и в децентрализираното финансиране (DeFi), което има за цел да измести банките.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Предстои икономически срив, бъдете готови – Робърт Кийосаки


USDT и други стабилни монети опростяват процеса на конвертиране на криптовалути в традиционни валути на дадена крипто борса. Въпреки успеха си Tether е обект на спорове, тъй като компанията все още не е представила доказателства за обезпечение на актива с щатския долар, а освен това липсват независими одити.

През 2021 г. Tether се съгласи да прекрати дейността си в Ню Йорк, след като разследване на главния прокурор на Ню Йорк установи, че компанията е направила неверни твърдения за обезпечението на стабилната си монета.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Ще видим агресивно приемане на крипто от големите играчи – Оливър Линч

Оливър Линч, главен изпълнителен директор на Bittrex Global, е оптимист за бъдещето на крипто индустрията.

март 22, 2023 11:00 2 мин. четене

DefiLlama се разделя: Нов сайт стартира на фона на спорове за пускане на токен

DefiLlama, сайт за данни за децентрализирания финансов сектор, се сблъска със спорове относно ръководството, тъй като член на екипа се опитва да пусне токен без одобрението на по-широката група.

март 22, 2023 9:00 2 мин. четене

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене