НАЧАЛО Други

Silvergate Bank ще трябва да върне $9.85 милиона на BlockFi

март 4, 2023 17:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Silvergate Bank ще трябва да върне $9.85 милиона на BlockFi

Според подадено на 3 март заявление Silvergate Bank е инструктирана да върне $9.85 милиона на BlockFi в рамките на текущата процедура по несъстоятелност на крипто заемодателя.

Това произтича от споразумение между BlockFi и Silvergate през август 2020 г., в което банката е действала като депозитарна институция за определени ACH транзакции.

През ноември 2021 г. BlockFi се съгласи да създаде резерв, съдържащ $10 милиона, като според условията сметката ще бъде прекратена 90 работни дни след последния превод.

В резултат на това Silvergate вече е задължена да освободи $9.85 милиона от резервната сметка, а останалите $150,000 могат да бъдат държани в нея.

Това съдебно разпореждане е част от текущото производство по несъстоятелност на BlockFi, тъй като компанията подаде молба за обявяване в несъстоятелност през ноември 2022 г.

Крипто заемодателят дължи между $1 милиард и $10 милиарда на своите над 100,000 кредитори.

Въпреки че Silvergate имаше експозиция към BlockFi в размер на по-малко от $20 милиона и не беше попечител на обезпечените с Биткойн заеми SEN Leverage на BlockFi, нито пък имаше някакви инвестиции в BlockFi, двете компании все пак имаха близки отношения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Цената на токен, подкрепен от Coinbase се изстреля след тези съобщения


Това беше доказано, когато BlockFi нарече Silvergate “банков партньор” на 10 ноември и обяви безсрочното спиране на тегленията в същия ден поради срива на FTX.

Съдебната заповед, изискваща връщането на средствата не е свързана с неотдавнашните спорове около Silvergate. На 1 март банката обяви, че ще забави подаването на 10-К отчета си и намекна за текущи регулаторни разследвания.

Това доведе до дистанциране от страна на няколко големи крипто компании от банката, а BlockFi не е коментирала въпроса към момента на писане на статията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене