НАЧАЛО Крипто Крими

Ръководител на FTX изправен пред десетилетия в затвора

март 1, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ръководител на FTX изправен пред десетилетия в затвора

Бившият технически директор на FTX Нишад Синг се призна за виновен по обвинения в измама.

На 28 февруари 2023 г. в съд в Манхатън Синг се призна за виновен по шест обвинения, включително заговор за извършване на пране на пари и измама, както и за телеграфна измама.

Синг инструктирал програмистите да игнорират ликвидациите на Alameda

Твърди се, че в коментар, вграден в кода на FTX, Синг е посъветвал програмистите на FTX да не ликвидират кредитните позиции на свързаната с FTX компания Alameda Research.

Бъдете изключително внимателни, за да не ликвидирате [позиции]“, пише Синг в коментарите на кода, според Reuters.

Програмистите попълват кода с коментари, за да информират читателите какво действие извършва определена част от кода. Коментарите също така предпазват поддържащите кода от нарушаване на предвидената функционалност чрез модификации. Коментарът на Синг би информирал всеки, който поддържа кода на FTX, да позволи на Alameda да продължи да взема заеми от FTX, дори ако заемите на маркет мейкъра станат недостатъчно обезпечени.

В последния обвинителен акт срещу Банкман-Фрийд прокурорите споменават предполагаемата манипулация на кода, в която Синг може да е участвал.

Те твърдят, че опозореният основател на FTX “е предизвикал създаването на тайни вратички… които са позволили на Alameda да получи отрицателен баланс в размер на няколко милиарда долара на FTX”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Защо институционалните инвеститори все повече шортват крипто пазара?


Бившият главен изпълнителен директор отрича всички обвинения, отправени срещу него.

Синг може да бъде осъден на 75 години затвор

Ако бъде признат за виновен, Синг може да бъде осъден на до 30 години затвор за телеграфна измама. Тежестта на присъдата ще зависи от обстоятелства като размера на загубената сума и броя на жертвите. Той може да бъде осъден на още 40 години за обвиненията в пране на пари и конспирация за телеграфна измама.

Гари Уанг, който е работил като технически директор на FTX, е изправен пред възможна присъда от 50 години, след като се призна за виновен по четири обвинения в заговор, както и по обвинения в измама.

Каролин Елисън, която е била съизпълнителен директор на Alameda от 2021 г., но е била уволнена, когато FTX обяви фалит миналата година, е изправена пред до 110 години затвор, след като се призна за виновна по няколко обвинения в конспирация.

Уанг и Елисън са сключили споразумения за признаване на вина, за да помогнат на прокурорите в делото им срещу Банкман-Фрийд. Ако съдилищата преценят, че приносът им е полезен, двойката може да получи намалени присъди.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна гора в четвъртък и обвинен по осем точки, включително заговор за измама, измама със стоки, измама с ценни книжа, телеграфна измама, заговор за измама и участие в манипулиране на пазара, според обвинителен акт от 12 страници от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

март 27, 2023 8:00 2 мин. четене

Бащата на сътрудничката на Ружа Игнатова твърди, че дъщеря му е натопена

Ирина Дилкинска беше екстрадирана от България към САЩ на 20 март, тъй като на следващия ден трябваше да се яви пред американския съдия Сара Нетбърн.

март 23, 2023 18:00 1 мин. четене

Българка е екстрадирана и изправена пред 40 години затвор заради OneCoin

OneCoin проекта е основан през 2014 г. от Ружа Игнатова и Карл Себастиан Грийнууд, като последният е изправен пред до 60 години затвор, след като през декември се призна за виновен по множество обвинения.

март 22, 2023 12:01 2 мин. четене

Инвестиционната измама на Harvest Keeper AI: Инвеститорите губят над $1 милион

Екипът, който стои зад Harvest Keeper dApp, е обвинен в измама, като се твърди, че е откраднал около $1 милион от потребителите.

март 21, 2023 7:00 2 мин. четене