НАЧАЛО Алткойни

Стабилните монети и Етериум ще бъдат комодити – според председателя на CFTC

март 10, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стабилните монети и Етериум ще бъдат комодити – според председателя на CFTC

По време на неотдавнашно изслушване в Сената председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) отново заяви, че стабилните монети и Етериум (ETH) са стоки, които следва да попаднат в обхвата на регулаторния орган.

В миналото CFTC заяви, че някои дигитални активи като Етериум, Биткойн (BTC) и Tether (USDT) са стоки.

Когато председателят на CFTC, Ростин Бенам беше попитан от сенатор Кирстен Джилибранд за различните възгледи на регулатора и Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) след споразумението от 2021 г. на CFTC с емитента на стабилни монети Tether той отговори:

Независимо от регулаторната рамка около стабилните монети, според мен те ще бъдат стоки.

За нашия екип по правоприлагането и за Kомисията беше ясно, че Tether, стабилна монета, е стока.

На въпроса какви доказателства ще представи CFTC, за да спечели регулаторно влияние върху ETH, Бенам заяви, че не би позволил фючърсните продукти на Етериум да бъдат регистрирани на борсите на CFTC, ако не e сигурен, че това е стоков актив.

Според него също така има риск от съдебни спорове, както има и риск за доверието в агенцията, ако тя направи нещо подобно без сериозна правна защита в подкрепа на аргументите ѝ, че гореспоменатите крипто активи са стока.

През октомври 2022 г. председателят на CFTC отново заяви, че втората по големина криптовалута Етериум е комодити, докато участваше в симпозиум на 24 октомври.

Около месец след това Бенам сподели, че Биткойн е единствената дигитална валута, която може да се счита за стока, поради което попада под юрисдикцията на регулаторната агенция. Това му действие породи известно съмнение, относно мнението му по въпроса дали Етериум попада под юриздикцията на CFTC.

Сегашното мнение на Бенам обаче привидно затвърди колебливото му мнение, относно класификацията на ETH, споделено през ноември.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Федералният резерв може да срине крипто пазарите – Н. Мертен


Последните коментари на Бенам се противопоставят на мнението на председателя на SEC, Гари Генслер, който в интервю за списание New York Magazine от 23 февруари заяви, че “всичко, различно от Биткойн”, е ценна книга. Това твърдение на Генслер обаче беше отхвърлено от множество крипто адвокати.

Различните гледни точки на пазарните регулатори могат да създадат предпоставки за конфликт, тъй като всеки от тях се бори за регулаторен контрол върху крипто индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Кои крипто проекти се разработват най-активно в момента?

Santiment, компания, занимаваща се с крипто анализи, определи Polkadot (DOT), Kusama (KSM) и Cardano (ADA) като водещите криптовалути по отношение на забележителната активност на разработчици в GitHub.

март 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене