НАЧАЛО Регулации

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

декември 3, 2022 12:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

Според информацията председателят на CFTC –  Ростин Бехнам твърди, че Биткойн (BTC) е единствената дигитална валута, която може да се счита за стока, поради което попада под юрисдикцията на регулаторната агенция.

Това бележи промяна в убежденията на Бехнам, тъй като през октомври председателят заяви, че водещата платформа за смарт договори – Етериум (ETH) също може да се счита за стока.

Тогава Бехнам заяви, че ETH няма да се счита за ценна книга, въпреки че след Сливането мрежата премина от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).

Ценните книжа не попадат под юрисдикцията на CTFC и са обект на юрисдикцията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), която се счита от мнозина в крипто сектора за по-строга от към регулаторни методи в сравнение с CFTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?


Бехнам все още смята, че крипто се нуждае от ясни насоки и регулации особено след срива на управляваната от Сам Банкман-Фрийд крипто борса FTX, която наскоро фалира.

Въпреки че CFTC и SEC са имали спорове за това кои дигитални валути се считат за ценни книжа и кои за стоки, Бехнам похвали сътрудничеството между двата регулаторни органа.

Той смята, че CFTC може да предприеме само ограничени действия по прилагане на законодателството, тъй като й липсва пряк надзор, когато става въпрос за дигитални валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Южна Корея посочи кои криптовалути ще регулира като секюрити токени

Южна Корея създаде насоки, в които се посочва кои видове дигитални активи ще се разглеждат и регулират като ценни книжа в страната.

февруари 7, 2023 10:00 1 мин. четене

Глоба или затвор при неплащане на данъци за крипто транзакции в Индия

Индия запази рестриктивните си правила за данъчно облагане на криптовалутите от миналата година и през 2023 г., добавяйки последици за неспазване на разпоредбата относно данъка, удържан от източника (TDS).

февруари 4, 2023 19:00 2 мин. четене

Китай трябва да преразгледа крипто забраната, твърди бивш служител на КНБ

Бивш служител на централната банка на Китай призова страната да преразгледа строгите си рестрикции спрямо крипто сектора.

февруари 3, 2023 13:17 2 мин. четене

Хонгконг не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка

Паричният орган на Хонгконг (HKMA) не включи алгоритмичните стабилни монети в регулаторната си рамка и ще изисква от всички емитенти на стабилни монети да подкрепят стойностите им с базови резервни активи по всяко време.

февруари 3, 2023 8:02 2 мин. четене