НАЧАЛО Регулации

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

декември 3, 2022 12:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

Според информацията председателят на CFTC –  Ростин Бехнам твърди, че Биткойн (BTC) е единствената дигитална валута, която може да се счита за стока, поради което попада под юрисдикцията на регулаторната агенция.

Това бележи промяна в убежденията на Бехнам, тъй като през октомври председателят заяви, че водещата платформа за смарт договори – Етериум (ETH) също може да се счита за стока.

Тогава Бехнам заяви, че ETH няма да се счита за ценна книга, въпреки че след Сливането мрежата премина от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).

Ценните книжа не попадат под юрисдикцията на CTFC и са обект на юрисдикцията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), която се счита от мнозина в крипто сектора за по-строга от към регулаторни методи в сравнение с CFTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?


Бехнам все още смята, че крипто се нуждае от ясни насоки и регулации особено след срива на управляваната от Сам Банкман-Фрийд крипто борса FTX, която наскоро фалира.

Въпреки че CFTC и SEC са имали спорове за това кои дигитални валути се считат за ценни книжа и кои за стоки, Бехнам похвали сътрудничеството между двата регулаторни органа.

Той смята, че CFTC може да предприеме само ограничени действия по прилагане на законодателството, тъй като й липсва пряк надзор, когато става въпрос за дигитални валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Регулаторни проблеми изгониха топ крипто борса от Великобритания

Крипто борсата Bybit реши да напусне пазара в Обединеното кралство в очакване на предстоящите разпоредби за крипто маркетинг, които ще бъдат приложени от Органа за финансово поведение (FCA) следващия месец.

септември 22, 2023 22:00 2 мин. четене

Тайланд въвежда нови закони за данъчното облагане на криптовалутите

От 1 януари 2024 г. Тайланд ще преразгледа законодателството си за данъка върху доходите, отнасящо се до приходите, придобити в чужбина.

септември 19, 2023 17:30 2 мин. четене

Крипто пътешествието на Китай: Преди и сега

Някога Китай беше световният център за търговия и добив на биткойни. Въпреки това китайското правителство години наред се бореше с методите за регулиране на нарастващата популярност на криптовалутите и за предотвратяване на подкопаването на стойността на фиатната им валута.

септември 19, 2023 12:00 4 мин. четене

Япония ще позволи използването на криптовалути за публично финансиране

Японското правителство одобри стартъпи, които могат да използват криптовалутни токени като алтернативно средство за публично финансиране, различно от традиционния фондов пазар.

септември 16, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.