Home

Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

03.12.2022 12:25 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн е единственото комодити – твърди главата на CFTC

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) твърди, че само един крипто актив на пазара се счита за стока.

Според информацията председателят на CFTC –  Ростин Бехнам твърди, че Биткойн (BTC) е единствената дигитална валута, която може да се счита за стока, поради което попада под юрисдикцията на регулаторната агенция.

Това бележи промяна в убежденията на Бехнам, тъй като през октомври председателят заяви, че водещата платформа за смарт договори – Етериум (ETH) също може да се счита за стока.

Тогава Бехнам заяви, че ETH няма да се счита за ценна книга, въпреки че след Сливането мрежата премина от доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).

Ценните книжа не попадат под юрисдикцията на CTFC и са обект на юрисдикцията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), която се счита от мнозина в крипто сектора за по-строга от към регулаторни методи в сравнение с CFTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?


Бехнам все още смята, че крипто се нуждае от ясни насоки и регулации особено след срива на управляваната от Сам Банкман-Фрийд крипто борса FTX, която наскоро фалира.

Въпреки че CFTC и SEC са имали спорове за това кои дигитални валути се считат за ценни книжа и кои за стоки, Бехнам похвали сътрудничеството между двата регулаторни органа.

Той смята, че CFTC може да предприеме само ограничени действия по прилагане на законодателството, тъй като й липсва пряк надзор, когато става въпрос за дигитални валути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Крипто застъпник настоява за регулации преди президентските избори в САЩ

Артър Хейс, видна фигура в крипто сферата, отправя предупреждение, че фокусът върху благоприятните за криптовалутите политики може да отслабне след приключването на изборите през 2024 г.

21.07.2024 18:00 1мин. четене

Южна Корея стартира нов закон за защита на виртуалните активи

Южнокорейската комисия за финансови услуги (FSC) въведе нов закон, насочен към засилване на защитата на потребителите на виртуални активи, който влиза в сила от 19 юли.

21.07.2024 9:30 1мин. четене

ЕС актуализира правилата за класификация на криптовалутите в рамките на MiCA

Европейският съюз обяви нови правила за класифициране на дигиталните активи и криптовалутите съгласно Регламента за пазарите на крипто активите (MiCA).

19.07.2024 21:30 1мин. четене

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.