НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH) е комодити, твърди ръководителя на CFTC

октомври 25, 2022 15:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH) е комодити, твърди ръководителя на CFTC

Председателят на CFTC заяви, че разглежда Етериум като стока, но шефът на SEC Гари Генслър не е съгласен с него.

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) – Ростин Бенам потвърди, че втората по големина криптовалута Етериум е комодити, докато участваше в симпозиум на 24 октомври.

Бенам твърди, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) – Гари Генслер има различно мнение по този въпрос.  

Генслер многократно е отказвал да коментира регулаторния статут на Етериум (ETH). Той обаче твърди, че има сериозни основания втората по големина криптовалута да бъде класифицирана като нерегистрирана ценна книга още през 2018 г.

В същото време председателя на SEC многократно е признавал Биткойн (BTC) за комодити, което означава, че най-голямата криптовалута не е в компетенциите на SEC. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Лобито на криптовалутната индустрия упорито настоява за предоставяне на по-голяма власт на CFTC върху пазара на криптовалути. Според тях, регулаторът на стоковите пазари ще бъде по-снизходителен към дигиталните активи. 

Бенам отхвърли идеята, че CFTC ще бъде по-мека по отношение на криптовалутите, като заяви, че резултатите от правоприлагането на агенцията „говорят сами за себе си„. 

Той твърди, че CFTC и SEC трябва да работят заедно, за да регулират криптовалутите по ефективен начин – подход, от който крипто индустрията пострада през последните години. Бенам също така сподели, че регулаторите може би не правят достатъчно за осигуряването на регулаторна яснота на участниците в сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене