НАЧАЛО Алткойни

Етериум (ETH) е комодити, твърди ръководителя на CFTC

октомври 25, 2022 15:08 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум (ETH) е комодити, твърди ръководителя на CFTC

Председателят на CFTC заяви, че разглежда Етериум като стока, но шефът на SEC Гари Генслър не е съгласен с него.

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) – Ростин Бенам потвърди, че втората по големина криптовалута Етериум е комодити, докато участваше в симпозиум на 24 октомври.

Бенам твърди, че председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) – Гари Генслер има различно мнение по този въпрос.  

Генслер многократно е отказвал да коментира регулаторния статут на Етериум (ETH). Той обаче твърди, че има сериозни основания втората по големина криптовалута да бъде класифицирана като нерегистрирана ценна книга още през 2018 г.

В същото време председателя на SEC многократно е признавал Биткойн (BTC) за комодити, което означава, че най-голямата криптовалута не е в компетенциите на SEC. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум (ETH): Очертава се обрат за най-големия алткойн


Лобито на криптовалутната индустрия упорито настоява за предоставяне на по-голяма власт на CFTC върху пазара на криптовалути. Според тях, регулаторът на стоковите пазари ще бъде по-снизходителен към дигиталните активи. 

Бенам отхвърли идеята, че CFTC ще бъде по-мека по отношение на криптовалутите, като заяви, че резултатите от правоприлагането на агенцията “говорят сами за себе си“. 

Той твърди, че CFTC и SEC трябва да работят заедно, за да регулират криптовалутите по ефективен начин – подход, от който крипто индустрията пострада през последните години. Бенам също така сподели, че регулаторите може би не правят достатъчно за осигуряването на регулаторна яснота на участниците в сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Предпродажбата на Wall Street Memes приключва в 21:00. Инвеститорите бързат да не изпуснат последния шанс.

Wall Street Memes буквално изригна през уикенда, което беше очаквано. Само в рамките на уикенда проектът събра над $1.7 милиона, като меме инвеститорите очакват с нетърпение листването на крипто борсите.

септември 25, 2023 13:31 4 мин. четене

Търговия с криптовалути за начинаещи: Кои криптовалути са добра покупка в момента

Uniswap и Filecoin набират скорост, докато VC Spectra се покачва: Открийте най-добрите криптовалути, в които може да инвестират начинаещите!

септември 25, 2023 13:20 4 мин. четене

4 бюджетни криптовалути с потенциал за сериозна възвръщаемост

Търсите ли печеливши монети на изгодна цена? Тогава помислете за VC Spectra (SPCT), Algorand (ALGO), Render (RNDR) и NEO.

септември 25, 2023 13:15 4 мин. четене

Инвеститор напусна работа и тръгна с печалбите си от Биткойн на глобална пътешествие – VC Spectra следващата му цел?

След като намира успех с Биткойн, този човек се впуска в глобално приключение. Може ли VC Spectra да бъде следващата дестинация за неговите инвестиции?

септември 25, 2023 12:15 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.