НАЧАЛО Други

Стабилната монета на Ripple и влиянието и върху крипто пазарите

21.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Стабилната монета на Ripple и влиянието и върху крипто пазарите

В подробен анализ за Finextra, Карло Р. В. де Мейер, независим икономист и основател на De Meijer Independent Financial Services Advisory (MIFSA), обсъди предстоящото пускане на стабилна монета на Ripple.

С кариера, обхващаща близо 40 години в големи финансови институции като ABN, ABN AMRO и Royal Bank of Scotland, де Мейер предполага, че това стартиране може значително да повлияе както на света на криптовалутите, така и на традиционните финанси.

Ripple въвежда стабилна монета

Ripple наскоро обяви планове за въвеждане на стабилна монета, фиксирана 1:1 към щатския долар, целяща да свърже традиционното финансиране с децентрализираното. Това съобщение генерира положителни реакции и от двата сектора, подчертавайки повишения институционален интерес към стабилните монети. Де Мейер разглежда това стартиране като решаващо развитие за екосистемата на XRP Ledger.

Стейбълкойнът ще бъде подкрепен от комбинация от депозити в щатски долари, краткосрочни държавни облигации на САЩ и висококачествени търговски книжа. За да се осигури прозрачност, тези резерви ще бъдат редовно одитирани от счетоводна фирма с публични месечни отчети за удостоверяване. Този подход, съответстващ на нормативните изисквания, е предназначен да изгради доверие сред институционалните и правителствените клиенти на Ripple.

Стабилната монета на Ripple първоначално ще стартира на XRP Ledger и блокчейна Етериум, като се придържа към стандарта за токени ERC-20, за да насърчи приемането в различни блокчейн платформи. Бъдещите планове включват разширяване към други блокчейни и DeFi протоколи за подобряване на оперативната съвместимост.

Интегрирането на стабилната монета с основните борси за криптовалути се очаква да подобри нейната достъпност и ликвидност, улеснявайки по-лесната търговия. Въпреки това, не са конкретизирани борси за първоначална търговия.

Фокус на стабилната монета

Стартирането на стейбълкойна в САЩ ще се фокусира върху корпоративни клиенти и банкови институции, с потенциални бъдещи експанзии към европейските и азиатските пазари въз основа на търсенето на нововъзникващите пазари. Преминаването на Ripple към стабилни монети се разглежда като стратегически отговор на регулаторните предизвикателства около XRP, предлагайки съвместима алтернатива, подкрепена от базирани на долари резерви.

Де Мейер подчертава, че тази инициатива има за цел да укрепи екосистемата на XRP Ledger чрез привличане на повече потребители, увеличаване на ликвидността и стимулиране на нови финансови приложения. Стабилната монета е предназначена също така да подобри решението на Ripple за ликвидност при поискване (ODL), осигурявайки стабилен актив за смекчаване на волатилността на XRP и подобряване на ефективността на транзакциите.

Въпреки продължаващите правни проблеми с SEC, Ripple е оптимист за пускането на стабилната монета до края на годината. Де Мейер предполага, че това стартиране може да доведе до нови приложения извън трансграничните плащания, като парични преводи, микроплащания и различни DeFi дейности, което в крайна сметка ще увеличи търсенето на XRP и ще насърчи растежа в екосистемата XRPL.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Dogecoin разработчик предупреди за рисковете от инвестиране в крипто

Криптовалутите са много интересен, но костелив орех, особено за начинаещите в тази област. Експоненциалният ръст на меме токени като Dogecoin е причина за масовото привличане на много начинаещи.

18.06.2024 10:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.