НАЧАЛО Блокчейн

Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

20.05.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple отправиха предупреждение за квантовите изчисления

Ripple сподели съобщение от математика Масимилиано Сала, който изрази загриженост относно заплахите, които квантовите изчисления представляват за блокчейн криптирането.

В поредицата от университетски лекции на Ripple, Сала, професор в университета в Тренто, обсъди критичната необходимост от надеждни, квантово защитени крипто системи.

Професор Сала подчерта, че квантовите компютри имат потенциала да решават с лекота проблеми, базирани на дигитални подписи, което би могло да доведе до значителни пробиви в сигурността на блокчейн платформите. Това събитие, известно като “Q-ден“, би могло да направи настоящите крипто системи с публичен ключ уязвими на квантови атаки, застрашавайки потребителските активи и целостта на данните.

Той твърди, че квантовите компютри биха могли да разбият стандартите за криптиране, които защитават блокчейн системите, като по този начин сериозно застрашат сигурността на дигиталните активи.

Сала подчерта спешната необходимост от разработване и прилагане на квантово устойчиви криптографски методи за защита на блокчейн технологиите от предстоящи квантови атаки. Тази промяна е от съществено значение за поддържане на сигурността и целостта на блокчейн услугите, тъй като квантовите технологии стават все по-разпространени.

Той акцентира върху важността на сериозното отношение на прехода към квантово-сигурни крипто системи за защита на дигиталните инфраструктури, като предупреди, че провалът в това отношение може да има катастрофални последици за много индустрии, които разчитат в голяма степен на блокчейн.

В цял свят правителствата и научните общности признават заплахата от квантовите изчисления и активно разработват стратегии за смекчаване на последиците от тях. Неотдавнашните постижения в областта на квантовите алгоритми и хардуера ускориха разработването на практически квантови системи, което представлява по-непосредствена и предизвикателна заплаха, отбеляза Сала.

Сала се застъпва за продължаващо сътрудничество между блокчейн разработчиците и експертите по криптиране, за да се интегрират настоящите стандарти и иновациите в квантово безопасната криптография в блокчейн технологията. Той подчерта, че предприемането на превантивни мерки е наложително за защита на дигиталните активи и гарантиране на надеждността на блокчейн системите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Инвестициите в крипто надминаха $1 милиард през май

Според данни на KuCoin през май на крипто пазара са направени инвестиции за над $1 милиард, въпреки че е отбелязан лек спад в сравнение с предходния месец.

15.06.2024 6:30 2 мин. четене

Тази акция може да засенчи печалбите от Nvidia през следващите 6 години

Бет Киндиг, главен технологичен анализатор в I/O Fund, твърди, че сред основните играчи в областта на изкуствения интелект (AI) може да има пренебрегната възможност.

15.06.2024 6:00 2 мин. четене

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Paradigm набра $850 милиона за финансиране на нови крипто проекти

В стремежа си да инвестира в проекти на ранен етап Paradigm, компанията за рисков капитал, финализира третия си фонд, набирайки $850 милиона.

14.06.2024 23:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.