Home

Ripple планира да въведе собствена стабилна монета

05.04.2024 6:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple планира да въведе собствена стабилна монета

Платформата за разплащания Ripple разкри намерението си да въведе новa стабилнa монетa, обвързанa с щатския долар, както в мрежата на Етериум, така и в XRP Ledger.

Според неотдавнашно прессъобщение от Ripple Labs предстоящата стабилна монета, чието име все още не е обявено, ще поддържа обвързаност 1:1 с щатския долар и ще бъде напълно обезпечен с пари в брой, краткосрочни американски държавни ценни книжа и други подобни активи.

Решението за пускане на тази валута произтича от значителното търсене на транзакции със стабилни монети на развиващите се пазари, посочват от Ripple. Макар че активът ще дебютира в XRP Ledger и Етериум, Ripple изрази намерения в бъдеще да разшири присъствието си и в други блокчейн платформи, макар че не бяха предоставени конкретни данни.

Моника Лонг, президент на Ripple Labs, подчерта стратегическото значение на емитирането на стабилната монета в XRP Ledger и Етериум.

Тя казва, че този ход има за цел да създаде ключов портал за проучване на нови възможности в институционалните и DeFi приложения в различни екосистеми.

Присъщите на XRP Ledger функционалности, като например децентрализираната борса и автоматизираният маркетмейкър, са разработени така, че да използват XRP като мостов актив. Въвеждането на надеждна стабилна монета в XRPL е на път да стимулира по-широко приемане и иновации, като по този начин обогати екосистемата.

В свързана публикация в социалната мрежа X Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Ripple Labs, подчерта значението на пускането на стабилна монета за преодоляване на пропастта между традиционните финанси и сектора на дигиталните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Биткойн изпитва висока волатилност, след като Байдън отпадна от президентската надпревара

Джо Байдън, настоящият президент на САЩ, обяви, че няма да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

21.07.2024 21:35 1мин. четене

Worldcoin са изправени пред обвинения в манипулиране на цените и контрол на пазара

Компанията Worldcoin (WLD) е подложена на критики вследствие на обвинения в манипулиране на цените, които породиха опасения относно интегритета на пазарните ѝ дейности.

21.07.2024 15:00 1мин. четене

Solana проби $170, превъзхождайки Биткойн и Етериум

Solana (SOL) отново е във възход, преминавайки прага от $170, надминавайки Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) през изминалата седмица.

21.07.2024 7:30 1мин. четене

Цената на Dogecoin се покачва на фона на повишената активност на китовете

Наскоро Dogecoin рязко повиши стойността си, като привлече вниманието със значителна седмична печалба.

21.07.2024 7:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.