НАЧАЛО Блокчейн

Основателят на Polkadot коментира бъдещото приемане на блокчейн

20.05.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Polkadot коментира бъдещото приемане на блокчейн

Създателят на блокчейна за оперативна съвместимост Polkadot (DOT), Гавин Ууд, изтъкна критичен случай на употреба, необходим за масовото приемане на технологията.

В неотдавнашна дискусия в подкаста на Раул Пал, Ууд подчерта, че концепцията за доказване на личността – система, която дигитално потвърждава човешката същност на индивида – може да бъде революционното приложение, което да стимулира широкото приемане на блокчейн.

Размишлявайки върху последните няколко години, Ууд отбеляза:

Блокчейн се справя отлично предимно с транзакциите със стойност, основно с парите. Те обаче все още не са овладели концепцията за личността, която е неразделна част от много аспекти на ежедневието.

Той даде и пример:

При закупуване на стока с висока стойност, като например компютър, продавачът проверява вашата самоличност, преди да разреши транзакция над $1,000. Този процес, макар и незабележим, е от решаващо значение в съвременното западно общество.

Ууд обясни още значението на доказването на самоличността в западното общество, но предупреди да не се разчита на правителствата за проверка:

Ние изначално очакваме да разпознаваме идентичността на дадено лице при множество транзакции и това очакване формира съществена част от нашата социална структура. За да може блокчейн технологията да се превърне в основен елемент на обществото, тя трябва да включва и верификация.

Той продължи:

Предизвикателството е да се приложи това, без да се разчита на правителствените системи за определяне на самоличността. Не подкрепям подхода на Worldcoin, тъй като той изисква твърде много доверие в тяхната рамка. По същия начин методът на KYC паспортите зависи твърде много от правителственото потвърждение.

Ууд завърши, изразявайки своето предпочитание към иновативните решения:

Като цяло бих избягвал използването на правителствени системи за осигуряване на блокчейн функционалност. Ефективната проверка на личността трябва да бъде фундаментална и независима, което налага по-креативни подходи за интегрирането ѝ в блокчейн технологията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Binance с нова инциатива за развитието на Web3 проектите

BNB Chain обяви партньорство с отдела за рисков капитал на Binance за въвеждане на инкубационен алианс, насочен към насърчаване на Web3 проекти в ранен етап.

14.06.2024 10:30 1 мин. четене

Fortune 500 компаниите се насочват към блокчейн според доклад на Coinbase

Според проучване на Coinbase, проведено с ръководители на компании от Fortune 500, над половината от тях в момента работят по проекти, свързани с блокчейн.

13.06.2024 15:30 2 мин. четене

Binance разкри поредната си инвестиция за развитието на блокчейн

Подразделението за рисков капитал на най-голямата крипто борса в света, Binance Labs, напредва с интегрирането на технологията за изкуствен интелект (AI) с блокчейн в най-новата си инвестиция.

12.06.2024 9:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.