НАЧАЛО Други

Сривът на Genesis може да е по-фатален от този на FTX, твърди Бари Силбърт

22.11.2022 10:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на Genesis може да е по-фатален от този на FTX, твърди Бари Силбърт

Експозицията на фирмата за крипто търговия Genesis към фалиралите крипто фирми FTX и Three Arrows Capital завлича и нейната компания майка Digital Currency Group (DCG) и Grayscale.

Сега стана ясно, че DCG на Бари Силбърт дължи над $1.1 милиарда на Genesis. Някои твърдят, че евентуален срив на DCG може да има по-сериозни последици от FTX.

DCG дължи над милиард на Genesis

Андрю Париш, съосновател на ArchPublic, сподели на 21 ноември в Twitter, че DCG на Бари Силбърт дължи $1.1 милиарда на Genesis чрез неразкрит досега запис на заповед, скрит от потенциалните инвеститори. Той смята, че скритите средства са основната причина DCG и Genesis да търсят $1 милиард спешно финансиране от инвеститорите.

Сега вече знаем защо DCG прави опит за набиране на $1 милиард и получава отказ. Активите от Grayscale са единствените, които получават някакъв значим интерес. Ако Genesis умре, същото ще се случи и с DCG.

Genesis се нуждае от капиталова инжекция в размер на $1 милиард, за да предотврати разпространението на заразата към DCG и Grayscale. DCG вече предостави $140 милиона на Genesis след като разкри близо $175 милиона, блокирани в търговска сметка на FTX. Това обаче не беше достатъчно и принуди Genesis да спре обратните изкупувания, тегленията и отпускането на нови заеми.

През юли DCG също така спаси Genesis от експозицията на Three Arrows Capital на стойност $1.2 милиарда. Някои смятат, че неуспехът в набирането на капитал може да принуди DCG и Grayscale да разпуснат тръстовете GBTC и ETHE, които вече се търгуват с над 40% отстъпка. Това може да има по-голямо въздействие от падението на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ето какво бутна актива под $16,000


Междувременно Grayscale отказа да разкрие своите доказателства за резерви, позовавайки се на съображения за сигурност. Инвеститорите бяха разочаровани от решението да запазят поверителността на данните за резервите на фона на кризата с FTX и несигурността около Genesis. Нещо повече, процента на отстъпка на Биткойн тръста на компанията (GBTC) вече е спаднал до -45.2%.

Крипто пазарът се движи надолу

Крипто пазарът продължава да се понижава на фона на кризата с FTX и нейното разпространение към други крипто борси и компании. Цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) се понижиха с над 4% и 8% през последните 24 часа.

Към момента на публикуване BTC и ETH се търгуват на нива от съответно $16,118 и $1,129.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Nvidia достигна размерите на целия фондов пазар в Германия

След скорошния доклад на Nvidia и рязкото увеличение на покупките на акции, пазарната капитализация на производителя на чипове се увеличи до впечатляващите $1.91 трилиона.

22.02.2024 21:40 2 мин. четене

Нови прогнози за цените на петрола

Тенденциите в ценообразуването на петрола и бензина се характеризират с ясно изразени сезонни тенденции, които обикновено се повишават след началото на годината и се запазват до летните месеци.

22.02.2024 20:00 3 мин. четене

БРИКС: Финансовият упадък на САЩ ще бъде в полза на съюза

Бившият главен икономист на МВФ Оливие Бланшар алармира, че Съединените щати са изправени пред тежка фискална криза поради нарастващия дефицит по дълга, който вече надхвърля $34 трилиона.

22.02.2024 17:00 2 мин. четене

Рецесията вероятно вече е застигнала Германия според централната банка на страната

Според редовния месечен доклад на Bundesbank от понеделник за най-голямата икономика в Европа, изглежда, че понастоящем Германия преживява потенциална рецесия, обусловена от слабото външно търсене, предпазливото поведение на потребителите и ограничените вътрешни инвестиции поради високите разходи за заеми.

22.02.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.