НАЧАЛО Други

Сривът на Genesis може да е по-фатален от този на FTX, твърди Бари Силбърт

ноември 22, 2022 10:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на Genesis може да е по-фатален от този на FTX, твърди Бари Силбърт

Експозицията на фирмата за крипто търговия Genesis към фалиралите крипто фирми FTX и Three Arrows Capital завлича и нейната компания майка Digital Currency Group (DCG) и Grayscale.

Сега стана ясно, че DCG на Бари Силбърт дължи над $1.1 милиарда на Genesis. Някои твърдят, че евентуален срив на DCG може да има по-сериозни последици от FTX.

DCG дължи над милиард на Genesis

Андрю Париш, съосновател на ArchPublic, сподели на 21 ноември в Twitter, че DCG на Бари Силбърт дължи $1.1 милиарда на Genesis чрез неразкрит досега запис на заповед, скрит от потенциалните инвеститори. Той смята, че скритите средства са основната причина DCG и Genesis да търсят $1 милиард спешно финансиране от инвеститорите.

Сега вече знаем защо DCG прави опит за набиране на $1 милиард и получава отказ. Активите от Grayscale са единствените, които получават някакъв значим интерес. Ако Genesis умре, същото ще се случи и с DCG.

Genesis се нуждае от капиталова инжекция в размер на $1 милиард, за да предотврати разпространението на заразата към DCG и Grayscale. DCG вече предостави $140 милиона на Genesis след като разкри близо $175 милиона, блокирани в търговска сметка на FTX. Това обаче не беше достатъчно и принуди Genesis да спре обратните изкупувания, тегленията и отпускането на нови заеми.

През юли DCG също така спаси Genesis от експозицията на Three Arrows Capital на стойност $1.2 милиарда. Някои смятат, че неуспехът в набирането на капитал може да принуди DCG и Grayscale да разпуснат тръстовете GBTC и ETHE, които вече се търгуват с над 40% отстъпка. Това може да има по-голямо въздействие от падението на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ето какво бутна актива под $16,000


Междувременно Grayscale отказа да разкрие своите доказателства за резерви, позовавайки се на съображения за сигурност. Инвеститорите бяха разочаровани от решението да запазят поверителността на данните за резервите на фона на кризата с FTX и несигурността около Genesis. Нещо повече, процента на отстъпка на Биткойн тръста на компанията (GBTC) вече е спаднал до -45.2%.

Крипто пазарът се движи надолу

Крипто пазарът продължава да се понижава на фона на кризата с FTX и нейното разпространение към други крипто борси и компании. Цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) се понижиха с над 4% и 8% през последните 24 часа.

Към момента на публикуване BTC и ETH се търгуват на нива от съответно $16,118 и $1,129.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене