НАЧАЛО Други

Сривът на Genesis може да е по-фатален от този на FTX, твърди Бари Силбърт

ноември 22, 2022 10:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сривът на Genesis може да е по-фатален от този на FTX, твърди Бари Силбърт

Експозицията на фирмата за крипто търговия Genesis към фалиралите крипто фирми FTX и Three Arrows Capital завлича и нейната компания майка Digital Currency Group (DCG) и Grayscale.

Сега стана ясно, че DCG на Бари Силбърт дължи над $1.1 милиарда на Genesis. Някои твърдят, че евентуален срив на DCG може да има по-сериозни последици от FTX.

DCG дължи над милиард на Genesis

Андрю Париш, съосновател на ArchPublic, сподели на 21 ноември в Twitter, че DCG на Бари Силбърт дължи $1.1 милиарда на Genesis чрез неразкрит досега запис на заповед, скрит от потенциалните инвеститори. Той смята, че скритите средства са основната причина DCG и Genesis да търсят $1 милиард спешно финансиране от инвеститорите.

Сега вече знаем защо DCG прави опит за набиране на $1 милиард и получава отказ. Активите от Grayscale са единствените, които получават някакъв значим интерес. Ако Genesis умре, същото ще се случи и с DCG.

Genesis се нуждае от капиталова инжекция в размер на $1 милиард, за да предотврати разпространението на заразата към DCG и Grayscale. DCG вече предостави $140 милиона на Genesis след като разкри близо $175 милиона, блокирани в търговска сметка на FTX. Това обаче не беше достатъчно и принуди Genesis да спре обратните изкупувания, тегленията и отпускането на нови заеми.

През юли DCG също така спаси Genesis от експозицията на Three Arrows Capital на стойност $1.2 милиарда. Някои смятат, че неуспехът в набирането на капитал може да принуди DCG и Grayscale да разпуснат тръстовете GBTC и ETHE, които вече се търгуват с над 40% отстъпка. Това може да има по-голямо въздействие от падението на FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Ето какво бутна актива под $16,000


Междувременно Grayscale отказа да разкрие своите доказателства за резерви, позовавайки се на съображения за сигурност. Инвеститорите бяха разочаровани от решението да запазят поверителността на данните за резервите на фона на кризата с FTX и несигурността около Genesis. Нещо повече, процента на отстъпка на Биткойн тръста на компанията (GBTC) вече е спаднал до -45.2%.

Крипто пазарът се движи надолу

Крипто пазарът продължава да се понижава на фона на кризата с FTX и нейното разпространение към други крипто борси и компании. Цените на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) се понижиха с над 4% и 8% през последните 24 часа.

Към момента на публикуване BTC и ETH се търгуват на нива от съответно $16,118 и $1,129.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск отново стана най-богатия човек на планетата, но за кратко

В четвъртък Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, си върна позицията на най-богатия човек в света, като изпревари Бернар Арно, председател на LVMH.

юни 9, 2023 7:00 2 мин. четене

Binance.US отговаря на обвиненията на SEC: Изключва криптовалутни двойки

Binance.US наскоро направи значителни промени след съдебните действия на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

юни 9, 2023 6:00 2 мин. четене

Федерален съдия в САЩ прекратява делото срещу DeFi платформа

Федерален съдия в САЩ наскоро отхвърли иск срещу платформата за децентрализирано финансиране (DeFi) PoolTogether, като постанови, че федералният съд не е подходящо място за разглеждане на проблеми, свързани със стартъпа.

юни 8, 2023 20:00 2 мин. четене

Шефът на Terraform Labs може да изтърпи присъдата си както в САЩ, така и Южна Корея

Според високопоставен южнокорейски прокурор съоснователят и главен изпълнителен директор на Terraform Labs, До Куон, е изправен пред потенциални правни последствия в САЩ и Южна Корея.

юни 8, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.