НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Ето какво бутна актива под $16,000

21.11.2022 14:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Ето какво бутна актива под $16,000

Според Santiment последния срив на Биткойн до $15,800 за първи път от две години насам е причинен от страх, неяснота и съмнение в централизираните крипто борси, което се ускори след погрома на FTX.

Повечето крипто инвеститори ликвидират позициите си, за да изтеглят останалите си средства и да намалят задълженията на портфейлите си. Толкова голям процент продажби на фона на проблемите с ликвидността в индустрията е идеалният начин да се тласне цената на Биткойн (BTC) до стойности, който не сме виждали от години. 

Скокът в адресната активност, който обикновено се случва по време на голям период на отлив от борсата, когато инвеститорите прехвърлят авоари от трети страни към самостоятелно попечителство, изглежда потвърждава тази теза.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Ето колко дължи FTX на най-големите си кредитори


Обратното на този процес се случва, когато пазарът се възстановява и търговците прехвърлят средствата си към платформите за търговия, за да използват ливъридж и да увеличат печалбите си.

Смята се за вероятно, че оттук нататък стагнацията на пазара ще продължи поради липсата на ликвидност и нови притоци на средства. Според данни институционалните инвеститори все още избягват експозиция към дигитални активи. 

Към момента на публикуване Биткойн се търгува за $16,129, което е спад от 3% за последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Боец от UFC пожела да получи своя бонус в Биткойн

Ренато Мойкано, бразилският боец, постигна победа в битката си за UFC на 13 април и отправи нетрадиционно искане за бонуса си от $300,000: плащане в Биткойн (BTC).

14.04.2024 20:07 1 мин. четене

Масови разпродажби на крипто китовете преди спада на пазара

През последните 24 часа пазарът на криптовалути преживя значителни сътресения, като Етериум, Биткойн и различни алткойни се сблъскаха със значителна волатилност.

14.04.2024 10:00 2 мин. четене

Биткойн се срина за часове – нападението на Иран срещу Израел ли е причината?

Биткойн понесе тежък удар, като стойността му буквално се срине за часове в събота вечерта, повличайки със себе си целия крипто паазр.

14.04.2024 7:00 2 мин. четене

Рязък спад в цената на Биткойн – над $600 милиона бяха заличени от крипто пазарите за час

Крипто пазарът е на червено като цените на повечето активи претърпяха резки двуцифрени спадове в рамките на последния час.

13.04.2024 23:43 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.