НАЧАЛО Други

Genesis търсят спешен заем от $1 милиард до понеделник

ноември 18, 2022 19:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis търсят спешен заем от $1 милиард до понеделник

Изглежда, че последиците от ликвидната криза на FTX продължават да се разпространяват. След падението на управляваната от Сам Банкман-Фрийд компания и крипто заемодателя BlockFi, сега Genesis търсят спешен заем от $1 милиард.

Според уебсайта на компанията към края на третото тримесечие на 2022 г. Genesis Global Capital имат актвини заеми в размер от $2.8 милиарда.

Миналата седмица компанията обяви, че сметката им за търговия с деривати във FTX, която се състой от около $175 милиона е блокирана.

Няколко дни след това в сряда временният главен изпълнителен директор на Genesis, Дерар Ислим заяви, че компанията не е в състояние да удовлетвори всички тегления.

Според информацията, заемът е потърсен преди платформата за професионални инвеститори Genesis да информира клиентите си, че ще преустанови обратно изкупуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: Ще има ли разследване на главата на SEC?


Освен, че от компанията търсят спешен заем от $1 милиард, в доклада им се посочва, че Genesis са в затруднение поради определени неликвидни активи в баланса си.

Според информация от Wall Street Journal, крипто платформата се нуждае от заема до понеделник поради натиск от страна на клиентите.

Анонимен говорител на Genesis заяви, че компанията е участвала в много положителни разговори с инвеститорите, което от своя страна би трябвало да служи за отговор на опасенията за ликвидността на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как фондовият пазар се противопоставя на икономическия хаос

През последните месеци финансовият пейзаж е изпълнен с хаос и несигурност. В началото на годината се борихме с трайната инфлация, последвана от тревожния срив на Silicon Valley Bank през март, който предизвика безпокойство сред инвеститори, собственици на бизнес и банкери.

май 30, 2023 17:30 3 мин. четене

БРИКС: Лукашенко се обръща към съюза в отговор на санкциите

По време на срещата на Висшия евразийски икономически съвет в Москва президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази отговора на страната си за санкциите.

май 30, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC представлява заплаха от правителствен контрол според създателя на Cardano

Съоснователят на Cardano (ADA), популярната платформа за смарт договори, изрази загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и техния потенциал за правителствен контрол.

май 30, 2023 12:00 2 мин. четене

Директорът на Binance прогнозира големи успехи в крипто пространството през следващия бичи пазар

Главният изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути по обем на търговията очаква редица постижения в крипто индустрията през следващата бича фаза.

май 30, 2023 10:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.