НАЧАЛО Други

Genesis търсят спешен заем от $1 милиард до понеделник

ноември 18, 2022 19:52 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis търсят спешен заем от $1 милиард до понеделник

Изглежда, че последиците от ликвидната криза на FTX продължават да се разпространяват. След падението на управляваната от Сам Банкман-Фрийд компания и крипто заемодателя BlockFi, сега Genesis търсят спешен заем от $1 милиард.

Според уебсайта на компанията към края на третото тримесечие на 2022 г. Genesis Global Capital имат актвини заеми в размер от $2.8 милиарда.

Миналата седмица компанията обяви, че сметката им за търговия с деривати във FTX, която се състой от около $175 милиона е блокирана.


Няколко дни след това в сряда временният главен изпълнителен директор на Genesis, Дерар Ислим заяви, че компанията не е в състояние да удовлетвори всички тегления.

Според информацията, заемът е потърсен преди платформата за професионални инвеститори Genesis да информира клиентите си, че ще преустанови обратно изкупуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: Ще има ли разследване на главата на SEC?


Освен, че от компанията търсят спешен заем от $1 милиард, в доклада им се посочва, че Genesis са в затруднение поради определени неликвидни активи в баланса си.

Според информация от Wall Street Journal, крипто платформата се нуждае от заема до понеделник поради натиск от страна на клиентите.

Анонимен говорител на Genesis заяви, че компанията е участвала в много положителни разговори с инвеститорите, което от своя страна би трябвало да служи за отговор на опасенията за ликвидността на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене

Популярна чат платформа продава потребителски имена за милиони

За по-малко от месец Telegram са продали потребителски имена в Open Network на стойност $50 милиона.

декември 1, 2022 16:45 1 мин. четене