НАЧАЛО Други

Genesis търсят спешен заем от $1 милиард до понеделник

18.11.2022 19:52 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Genesis търсят спешен заем от $1 милиард до понеделник

Изглежда, че последиците от ликвидната криза на FTX продължават да се разпространяват. След падението на управляваната от Сам Банкман-Фрийд компания и крипто заемодателя BlockFi, сега Genesis търсят спешен заем от $1 милиард.

Според уебсайта на компанията към края на третото тримесечие на 2022 г. Genesis Global Capital имат актвини заеми в размер от $2.8 милиарда.

Миналата седмица компанията обяви, че сметката им за търговия с деривати във FTX, която се състой от около $175 милиона е блокирана.

Няколко дни след това в сряда временният главен изпълнителен директор на Genesis, Дерар Ислим заяви, че компанията не е в състояние да удовлетвори всички тегления.

Според информацията, заемът е потърсен преди платформата за професионални инвеститори Genesis да информира клиентите си, че ще преустанови обратно изкупуване.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: FTX: Ще има ли разследване на главата на SEC?


Освен, че от компанията търсят спешен заем от $1 милиард, в доклада им се посочва, че Genesis са в затруднение поради определени неликвидни активи в баланса си.

Според информация от Wall Street Journal, крипто платформата се нуждае от заема до понеделник поради натиск от страна на клиентите.

Анонимен говорител на Genesis заяви, че компанията е участвала в много положителни разговори с инвеститорите, което от своя страна би трябвало да служи за отговор на опасенията за ликвидността на компанията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва повечето азиатски валути

Основните азиатски валути, на които преди се гледаше като на потенциални претенденти за надмощие на щатския долар, сега се сблъскват със значителни затруднения на валутните пазари.

16.04.2024 11:00 2 мин. четене

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.