НАЧАЛО Други

Спасяването на вложителите няма да е за сметка на данъкоплатците, твърди Байдън

март 14, 2023 13:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Спасяването на вложителите няма да е за сметка на данъкоплатците, твърди Байдън

Докато американската общественост наблюдаваше фалита на Silicon Valley Bank (SVB) и Signature Bank, възникнаха опасения относно въздействието върху вложителите и данъкоплатците.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обаче се опита да разсее опасенията, уверявайки гражданите, че федералното правителство ще защити вложителите и данъкоплатците от всякакви неблагоприятни последици.

Байдън гарантира защита на вложителите

На 12 март Байдън заяви ангажимента си да потърси отговорност от виновните за фалита на двете големи традиционни банки.

Активният подход на федералното правителство за минимизиране на щетите беше добре приет като цяло. Все пак мнозина изтъкнаха, че в крайна сметка данъкоплатците ще бъдат тези, които ще пострадат от спасяването на вложителите.

Стабилни монети губят обвързаността си с щатския долар

Сривът на двете големи банки имаше широки последици, тъй като накара някой от основните стабилни монети, като USD Coin, USDD и Dai, да загубят фиксацията си с щатския долар.

Circle обяви, че $3.3 милиарда от $40-те милиарда резерви на компанията са заседнали в SVB, което засегна множество други субекти, свързани с фалиралите банки, водейки до непоправими щети.

Байдън се ангажира да потърси отговорност за сривовете

Президентът се опита да отговори на тези опасения и се ангажира да потърси отговорност от виновните страни за събитията, предизвикали срива на банките.

Федералният резерв на САЩ внимателно разследва факторите, довели до фалита на SVB, включително начина, по който банката е упражнявала надзор и е регулирала вече фалиралата финансова институция.

Загриженост на данъкоплатците

Въпреки уверението на Байдън, че данъкоплатците няма да бъдат натоварени за спасяването на вложителите на SVB и Signature Bank, мнозина изразиха опасения в социалните медии, че това може да не е така. Въпреки че намесата на федералното правителство беше проактивна за минимизиране на щетите, някои остават скептични относно крайната цена за данъкоплатците.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн и Етериум остават силни на фона на банковата криза – Кати Ууд от Ark Invest


Федералният резерв разследва фалита на SVB

Федералният резерв внимателно разследва факторите, довели до фалита на SVB включително проблемите с ликвидността, свързани със значителни загуби от инвестиции в държавни облигации и безпрецедентно теглене на пари в брой.

Разследванията ще разяснят причините за срива на двете традиционни банки, като ще осигурят по-добро разбиране на това какво се е объркало и как да се предотвратят подобни случаи в бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance спря спот търговията поради технически проблем

Binance, най-голямата крипто борса в света, се сблъска с проблеми при спот търговията на своята платформа.

март 24, 2023 15:20 2 мин. четене

Огромният интерес блокира сайта на Arbitrum преди airdrop събитието

Преди събитието за заявяване на ARB токени уебсайтът и блокчейн скенерът на Arbitrum претърпяха прекъсване поради голямото търсене от страна на потребителите.

март 24, 2023 12:15 1 мин. четене

Чарлз Хоскинсън не е съгласен с антикрипто позицията в доклад на Белия дом

Неотдавнашният икономически доклад на Белия дом предизвика полемика в крипто индустрията заради критиката си към дигиталните активи като прекалено спекулативни и лишени от фундаментална стойност.

март 24, 2023 11:00 1 мин. четене

SEC започнаха разследване срещу Coinbase

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) информира крипто борсата Coinbase, че срещу нея се води разследване за потенциални нарушения на законите за ценните книжа, свързани с нейната борса, услугата за залози, Coinbase Earn и Coinbase Wallet.

март 24, 2023 9:00 1 мин. четене