НАЧАЛО Биткойн

Биткойн и Етериум остават силни на фона на банковата криза – Кати Ууд от Ark Invest

март 14, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн и Етериум остават силни на фона на банковата криза – Кати Ууд от Ark Invest

Кати Ууд, главен изпълнителен директор на ARK Invest, обсъжда устойчивостта на Биткойн и Етериум на фона на неотдавнашните пазарни кризи и продължаващата функционалност на съответните блокчейн мрежи.

Главният изпълнителен директор на ARK Invest Кати Ууд коментира устойчивостта на мрежите на Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) по време на неотдавнашните кризи, с които се сблъскаха традиционните пазари.

В неотдавнашния епизод на “In the Know” Ууд изрази своята увереност в основната технология на тези мрежи, която им позволява да продължат да работят безпроблемно въпреки високопрофилния срив на Silvergate Bank и Silicon Valley Bank.

Ууд изтъкна надеждността на блокчейн мрежите на Биткойн и Етериум, като отбеляза, че не е имало прекъсвания на транзакциите и състоянието на мрежата все още е много добро.

Тя също така отбеляза, че функцията за автоматичен марджин кол в смарт договорите е продължила да действа според очакванията в тази свръхобезпечена система.

Освен това Ууд смята, че неотдавнашните сътресения на традиционните пазари са осигурили положителна перспектива за бъдещето на криптовалутите.

Сривът на две публично търгувани банки подчертава значението на децентрализираните и прозрачни системи, които според Ууд ще продължат да подкрепят растежа на цифровите портфейли.

Тя също така предполага, че провалът на повече централизирани структури ще засили допълнително доказателството за концепцията на децентрализираните мрежи.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Сривът на финансовите пазари може да е неизбежен – Майкъл Бъри


Като цяло коментарите на Ууд показват, че тя е оптимист за дългосрочните перспективи на криптовалутите, особено на Биткойн и Етериум. Въпреки натиска върху ликвидността, който засяга както традиционните, така и криптопазарите, технологията, залегнала в основата на тези мрежи, е показала забележителна устойчивост и предлага солидна алтернатива на традиционните финансови системи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене

Цената на алткойн скочи с 2,000% след объркване

Цената на един алткойн се повиши, след като той беше сбъркан с родната валута на Arbitrum, която ще бъде пусната в обращение днес, на 23 март.

март 23, 2023 14:00 1 мин. четене

Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото – най-добре представящата се стока през 2023 г. – почти десет пъти. Той обясни това с ниския и нарастващ процент на приемане на дигиталните активи и намаляващото предлагане.

март 23, 2023 9:00 2 мин. четене