НАЧАЛО Други

Сингапурска банка ще кандидатства за крипто лиценз в Хонгконг

февруари 14, 2023 11:12 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сингапурска банка ще кандидатства за крипто лиценз в Хонгконг

Сингапурска банка заяви, че планира да кандидатства за лиценз за предлагане на услуги за търговия с криптовалути в Хонконг, тъй като градът увеличава усилията си да се превърне в регионален крипто център.

DBS, най-голямата банка в Сингапур, възнамерява да кандидатства за лиценз, за да започне да предлага услуги за търговия с криптовалути на клиентите си на територията на Хонконг. Това се случва по време на опитите на Хонконг да възстанови статута си на регионален финансов център.

По-дълбокото навлизане на DBS в сектора на дигиталните активи идва, след като миналата година банката представи услугата си за търговия с криптовалути в Сингапур. Тогава сингапурксата институция стартира функция, която позволява на акредитираните инвеститори да търгуват с крипто активи на DBS Digital Exchange (DDEx).

В исторически план Сингапур се счита за една от най-благоприятните за крипто държави в света, но страната затегна крипто регулаторната рамка през 2022 г. след многобройните фалити в индустрията.

Представители на Хонконг наскоро заявиха, че правителството е финализирало своята рамка за крипто регулиране, която се очаква да влезе в сила по-късно тази година.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум: Очертава се голямо движение за алткойна


През октомври 2022 г. Хонконг обяви плана си да легализира търговията с криптовалути на дребно чрез задължителна лицензионна програма като част от по-широкия си план да се превърне в крипто център след години на трудности.

По-рано този месец финансовият министър на Хонконг, Пол Чан заяви, че правителството е завършило разработването на своите регулации относно криптовалутите. Очаква се новата рамка, необходима за издаване на лицензи на доставчиците на услуги, свързани с дигитални активи, да влезе в сила през юни 2023 г.

В своя брифинг DBS заяви, че приветства политиките на Хонконг като добави, че е много наясно с рисковете, свързани с крипто активите. Себастиан Паредес, главен изпълнителен директор на DBS Хонконг заяви, че банката ще бъде един от заинтересованите кредитори, след като регулациите в Хонконг са недвусмислени и банката разбира точно и ясно рамката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене